Приключи 18-ото издание на CodeIT

На 4 юни 2018 г. (понеделник) се проведе Официалната церемония по награждаване на 17-те финалисти в състезанието CodeIT, организирано от Musala Soft – 12 в генералното класиране и ТОП 5 CodeIT Junior.

Сред присъстващите бяха официални лица, представители на образователни и научни организации, бизнес партньори, медии и други специални гости. AMG Publishing участва като партньор на събитието – финалистите получиха от издателството книги и ваучери за покупка на книги.

Президентът на Musala Soft Елена Маринова заедно с Павлин Якимов и Ива Цонева от AMG Publishing награждават Емил Инджев от Русе, който завърши на шесто място.

CodeIT е най-старият частен конкурс по програмиране у нас и сред най-старите в света. Инициативата се провежда за 18-а поредна година в София и традиционно е под патронажа на президента на Република България.

Павлин Якимов от AMG Publishing връчва награда от издателството на победителя Мартин Копчев от Габрово.

Според регламента на конкурса състезателите преминават през шест онлайн кръга и имат възможност да демонстрират различни умения – както способността бързо да достигат до конкретни резултати в кръговете „Спринт“, така и творчество в разработването на решения в кръговете тип „Маратон“.

Финалистите в CodeIT

Най-добрите участници достигат до последния кръг – финал, който е присъствен и се проведе на 3 юни 2018 г. Специален гост в състезанието тази година беше известен гуру в сферата на програмирането, който сподели своя опит с най-добрите състезатели.

Вече наградените финалисти с президента Румен Радев и президента на Musala Soft Елена Маринова.

Поздравяваме всички участници за успешното представяне!

Коментари

    Няма коментари към тази публикация.

Остави коментар