За нас

 

 

 

 

 

Началото

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

Издателство AMG Publishing е създадено през 2006 г. Първата публикувана книга е „Преобразете тялото си за 6 дни“ от Майкъл Търмънд – популярен фитнес експерт и диетолог на телевизионното предаване „Пълна промяна“. Книгата моментално става бестселър. От тогава до сега издателството се е утвърдило в области като здравословно хранене и фитнес, популярна психология и бизнес.

 

По-късно

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

През 2010 г. AMG Publishing разширява издателската си програма с публикуването на художествена литература – романи на духовна тематика, исторически трилъри и мистъри книги. Една от най-успешните ни книги е „Скритият дар“ от палестинеца Джериес Авад – колекция от 101 притчи и мотивиращи истории от цял свят, която предизвиква огромен интерес сред българските читатели и в продължение на години е в класациите на водещи български книжарници. От същата поредица с притчи и мотивиращи истории за себеусъвършенстване са още „Не всичко, което блести, е злато“ на Джериес Авад“, „Най-хубавото място на света е точно тук“ на Франсеск Миралес и Каре Сантос, „Уаби-саби“ на Франсеск Миралес, „Малка Книжка с Мъдростите на Дон Мигел Руиз на Дон Мигел Руиз - младши, както и Дзен и изкуството на щастието“ на Крис Прентис.

Мисията

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

Вече повече от 16 години мисията ни е да вдъхновяваме читателите и да бъдем част от пътя на тяхното развитие – физическо, ментално и духовно. Затова и нашият слоган е „Книги, които вдъхновяват“. Водещ е стремежът ни да си поставяме ясни цели – да разширяваме каталога си с нови заглавия, за да предоставяме все по-голям избор на клиентите, да поддържаме любимите читателски поредици и непрекъснато да повишаваме качеството на изданията.

 

Екипът

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

Екипът ни е малък и сплотен. Щастливи сме, че той винаги се е състоял от позитивни хора с интерес към книгите и четенето и с професионално отношение към работата. Вярваме, че връзката между авторите и читателите не бива да бъде прекъсвана и затова задачата ни на посредник е изключително отговорна. Нашите рецензенти се стараят да подберат най-подходящите книги, преводачите, редакторите, коректорите и дизайнерите ни се стремят да предоставят качествено съдържание и оформление, а PR специалистите и търговците се грижат книгите да достигнат до своите читателите.

 

Книгите

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

AMG Publishing предлага както нехудожествени, така и художествени книги. Можете да намерите своята книга в категориите: бизнес, биографии/автобиографии, популярна психология, самопознание и личностно развитие, тайни, загадки, фитнес, здравословно хранене и диети, съвременна проза (криминални, тийн, исторически романи), както и притчи и мотивиращи истории. По-голямата част от изданията са преводни, но предлагаме и книги на български автори.

 

Поредици

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

„Жената и нейната вселена“ създадохме специално за дамите. До момента част от нея са книгите „Дневник на необикновената жена“, „Мистерията на женското здраве“, „Силата да си жена“, „Жените, които обичат твърде много“, „Богинята в теб“ и „Уважавай себе си“. Това е една поредица за съвременната жена, която се стреми към цялостност и иска да разкрие своята истинска същност.

Поредицата психологически трилъри на Ники Френч с главна героиня Фрида Клайн бързо се превърна в една от любимите криминални мистерии на българските читатели. На български език са издадени първите пет части – „Черен понеделник“, „В здрача на вторник“, „В очакване на сряда“, „Безкраен четвъртък“ и „Натрапчиви мисли за петък“.

Изложения

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

AMG Publishing участва в най-големите изложения за книги в България. Това са Софийският международен панаир на книгата, Пролетен базар на книгата, Алея на книгата в София и Варна.

AMG Publishing на Софийски международен панаир на книгата през 2019 г.

 

AMG Publishing на Алея на книгата в гр. София през 2017 г.

 

AMG Publishing на Алея на книгата в гр. Варна през 2019 г.

 

 

Издателство AMG Publishing е член на Асоциация „Българска книга“.

 ‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

 

Благодарим, че ни позволявате да бъдем част от Вашия читателски път!

Екипът на AMG Publishing