Menu

За нас

 

Началото

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

Издателство AMG Publishing е създадено през 2006 г. Първата публикувана книга е „Преобразете тялото си за 6 дни“ от Майкъл Търмънд – популярен фитнес експерт и диетолог на телевизионното предаване „Пълна промяна“. Книгата моментално става бестселър. От тогава до сега издателството се е утвърдило в области като здравословно хранене и фитнес, популярна психология и бизнес.

По-късно

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

През 2010 г. AMG Publishing разширява издателската си програма с публикуването на художествена литература – романи на духовна тематика, исторически трилъри и мистъри книги. Една от най-успешните ни книги е „Скритият дар“ от палестинеца Джериес Авад – колекция от 101 притчи и мотивиращи истории от цял свят, която предизвиква огромен интерес сред българските читатели и в продължение на години е в класациите на водещи български книжарници.

Мисията

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

Вече повече от 10 години мисията ни е да вдъхновяваме читателите и да бъдем част от пътя на тяхното развитие – физическо, ментално и духовно. Затова и нашият слоган е „Книги, които вдъхновяват“. Водещ е стремежът ни да си поставяме ясни цели – да разширяваме каталога си с нови заглавия, за да предоставяме все по-голям избор на клиентите, да поддържаме любимите читателски поредици и непрекъснато да повишаваме качеството на изданията.

Екипът

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

Екипът ни е малък и сплотен. Щастливи сме, че той винаги се е състоял от позитивни хора с интерес към книгите и четенето и с професионално отношение към работата. Вярваме, че връзката между авторите и читателите не бива да бъде прекъсвана и затова задачата ни на посредник е изключително отговорна. Нашите рецензенти се стараят да подберат най-подходящите книги, преводачите, редакторите, коректорите и дизайнерите ни се стремят да предоставят качествено съдържание и оформление, а PR специалистите и търговците се грижат книгите да достигнат до своите читателите.

Книгите

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

AMG Publishing предлага както нехудожествени, така и художествени книги. Можете да намерите своята книга в категориите: бизнес, биографии/автобиографии, популярна психология, самопознание и личностно развитие, тайни, загадки, фитнес, здравословно хранене и диети, съвременна проза (криминални, тийн, исторически романи), както и притчи и мотивиращи истории. По-голямата част от изданията са преводни, но предлагаме и книги на български автори.

Поредици

„Жената и нейната вселена“ създадохме специално за дамите. До момента част от нея са книгите „Дневник на необикновената жена“, „Мистерията на женското здраве“, „Силата да си жена“, „Жените, които обичат твърде много“ и „Богинята в теб“. Това е една поредица за съвременната жена, която се стреми към цялостност и иска да разкрие своята истинска същност.

Поредицата психологически трилъри на Ники Френч с главна героиня Фрида Клайн бързо се превърна в една от любимите криминални мистерии на българските читатели. На български език са издадени първите три части – „Черен понеделник“, „В здрача на вторник“ и „В очакване на сряда“, а през 2018 г. ще излязат следващите два романа.

Изложения

AMG Publishing участва в най-големите изложения за книги в България. Това са Софийският международен панаир на книгата, Пролетен базар на книгата, Алея на книгата в София и Варна.

AMG Publishing на Софийски международен панаир на книгата през 2016 г.

AMG Publishing на Алея на книгата в гр. София през 2017 г.

Издателство AMG Publishing е член на Асоциация „Българска книга“.

 

Благодарим, че ни позволявате да бъдем част от Вашия читателски път!

Екипът на AMG Publishing