Адам Браун

Адам Браун

Адам Браун (36) е един от най-известните американски предприемачи и филантропи. Той е основател на Pencils of Promise – неправителствена организация, която набира средства за изграждането на училища в бедни райони на развиващи се държави.

Адам е роден в Ню Йорк в консервативно еврейско семейство. Отгледан е в Гринуич, Кънектикът. Миналото на близките му е изпълнено с тежки събития. Когато е 14-годишна, баба му Ева е изгонена от дома си в Унгария и губи 27 членове от семейството си в концентрационния лагер Аушвиц, а след това е изпратена в Берген-Белзен. Именно на тази жена Адам посвещава и първото построено от Pencils of Promise училище.

През октомври 2008 г., в разгара на световната рецесия и в навечерието на 25-ия си рожден ден, Адам открива банкова сметка на името на Pencils of Promise с инвестиция от 25 долара. Към 2020 г. организацията е направила първа копка на над 500 училища в Лаос, Гватемала, Никарагуа и Гана, много от които вече са завършени. Организацията е подкрепена от много знаменитости, а един от най-отдадените на идеята е Джъстин Бийбър.

Какво вдъхновява човек с престижно образование да замени обещаваща и доходоносна кариера за една идея с кауза? Какви са предизвикателствата по пътя и какво означава да имаш екип от съмишленици? Повече за Адам Браун и Pencils of Promise можете да прочетете в книгата „Обещанието на един молив“.

 

Филтър
Виж като

1 Артикул

на страница
Настрой низходяща посока