AMG Publishing с първа детска книга в портфолиото си

 

Вече 12 години AMG Publishing се стреми да вдъхновява читателите си да се развиват във физически, интелектуален и духовен план. Постепенно се утвърдихме на книжния пазар в области като здравословно хранене, фитнес, популярна психология, личностно развитие и бизнес.

През 2010 г. към издателската си програма прибавихме художествена литература. Оттогава издаваме романи на духовна тематика, исторически романи и мистерии.

Като издателство, което се стреми да помага на хората да живеят пълноценно в един все по-сложен свят, някак естествено насочихме поглед и към най-малките читатели. Така днес имаме удоволствието да ви представим и първата детска книга с нашето лого – „Червената шапчица и Градът“ на Мари Войт.

 

Защо точно „Червената шапчица и Градът“?

До октомври 2017 г. не бяхме чували за Мари Войт. Съответно нямахме никаква представа, че ѝ предстои да направи своя дебют в света на илюстрованите книги. По време на 69-ия Франкфуртски панаир на книгата, който се проведе между 11 и 15 октомври 2017 г., попаднахме на рекламна картичка с корицата на книгата. И така решихме да я проучим. Историята и илюстрациите много ни харесаха, а след като разбрахме, че Мари Войт е отговорна и за двете, вече знаехме, че искаме да издадем книгата.

След по-малко от година „Червената шапчица и Градът“ излиза на български паралелно с появата ѝ на английски и френски език.

За какво става дума в книгата?

В „Червената шапчица и Градът“ немската авторка и илюстраторка предлага съвременна интерпретация на познатата приказка. Книгата се отличава с оригиналност и актуалност и има за цел да покаже на децата как да бъдат себе си в големия и забързан свят, в който Вълкът е зад всеки ъгъл.

Червената шапчица живее в покрайнините на Вълчия град заедно с майка си и верния си другар – кучето Уди. Един ден майка ѝ я изпраща да занесе вкусна торта на баба си. Момиченцето тръгва заедно с Уди, но по пътя огладнява и изяжда тортата. Решена да намери нов подарък за любимата си баба, Червената шапчица се впуска в приключение в дебрите на Вълчия град, който я обърква и изкушава. Подобно на всички деца, тя трябва да открие своя път и да отсее наистина значимите неща от тези, които привидно са важни, но в действителност единствено ни вредят.

 

Повече за книгата можете да научите от ревютата в „Аз чета“ и „Детски книги“.

Можете да закупите „Червената шапчица и Градът“ през сайта на AMG Publishing и от всяка добра книжарница в страната.

Автор: Даниел Пенев

Публикация от: in Новини на .

Коментари

    Няма коментари към тази публикация.

Остави коментар