Топ 5 на Алея на книгата София – 2023

12.09.2023 11:26:40

Топ 5 на Алея на книгата София – 2023

През изминалата седмица (4 – 10 септември 2023 г.) се проведе ежегодната Алея на книгата в София. Въпреки смесените емоции на Майката Природа към събитието успяхме да представим както познатите ни класики, така и най-новите ни предложения, които вярваме, че ще заслужат своето място в сърцата читателите.

Предупреждаваме ви: няма грешка в подредбата на книгите, нито в номерацията им. Наистина на пето място застават цели 3 книги, които постигат еднакъв резултат. Това обаче не ни изненадва, защото и ние не можем да решим коя от тях ни е по-любима. 

 Ще започнем именно с тях:

5. „Нечутата“ от Ники Френч

Най-новият роман от британското дуо Ники Френч се превърна в хит още в първите минути след обявяването си. Това се дължи на завладяващата история, която се крие между кориците.

Самотна майка подозира, че малката ѝ дъщеря е видяла нещо...
но пътят към истината може да ѝ струва всичко.

Когато Попи се връща от престой при баща си през уикенда, Тес намира сред нещата ѝ куп шарени листове, но под тях се крие нещо, което я ужасява. Мрачна рисунка с черен пастел. Какво означава това? Нарисуваното е толкова просто и същевременно изпълнено с насилие, че майката трудно може да го разбере, а притеснението ѝ става все по-силно, когато с нежното си гласче детето изрича думите: „Той я уби“.

Поведението на момиченцето става странно, а майчинският инстинкт на Тес ѝ подсказва, че дъщеря ѝ е станала свидетел на нещо ужасяващо. Решена да разбере истината, докато всички я уверяват, че си внушава, тя се впуска в опасно търсене, което предизвика буря от заровени тайни... и повече от един живот е заложен на карта.

 5. „Непобедим“ от Маркос Васкес

Маркос Васкес насочва вниманието на читателя към велики мислители като Сенека, Епиктет и Марк Аврелий и му предлага да черпи познания именно от тях.

В основата на тази книга е комбинацията между стоицизма и съвременната психология.

Какво предполага да си непобедим? Повече яснота и по-малко страх. Повече целеустременост и по-малко инерция. Повече благодарност и по-малко озлобление. Повече власт върху това, което можеш да промениш, и по-малко безпокойство относно онова, което не можеш да контролираш.

Тази книга ще ви помогне да използвате ума си, за да:

  • направлявате собствената си житейска философия;
  • оптимизирате ежедневните си навици;
  • подобрите тялото си.

„Непобедим“ вдъхновява с мъдри афоризми и дава насоки за справяне с хаоса и за създаване на ред в мислите; за постигане на повече и за по-малко страдание.

 

5. „Не мисли прекалено много“ от Ан Богъл

В днешния свят все повече от нас не могат да се отърсят от непрестанните мисли за това, което е станало или за онова, което може би ще се случи. Ан Богъл представя насоки за преодоляване на негативните мисловни модели – повтарящи се, нездравословни и безполезни, и за тяхното заменяне с положителни такива, които носят повече мир, радост и любов.

Дайте си възможността да правите избори, с които ще се чувствате удобно
и които ще ви помогнат да се съсредоточите върху истински важните неща в живота.

„Не мисли прекалено много“ ни предлага приложими стратегии за вземане на решения, които могат да направят незабавна и трайна промяна в начина, по който се справяме както с маловажни дилеми като „Трябва ли да купя тези цветя?“, така и със значими въпроси като „Какво правя с живота си?“.

 

4. „Добро утро, обичам те“ от д-р Шона Шапиро

Случвало ли ви се е да сте прекалено вглъбени, самокритични и негативно настроени? Това стои ли на пътя ви към успеха? Това може да се промени!

Никога не е твърде късно.
Започнете сега.

Д-р Шона Шапиро показва това като съчетава науката за мозъка и интересни истории, а практиките, които предлага са пътна карта за положителна промяна в тялото и мозъка. Те са ясни и обосновани на научни изследвания и водят до:

  • намаляване на нивата на хормона на стреса;
  • повишаване на имунната и сърдечно-съдова функция;
  • намаляване на възпаленията;
  • оптимизация на ензим, наречен теломераза, който запазва клетките ви и вас здрави и забавя стареенето.

 

3. „Да прецакаш дявола“ от Наполеон Хил

Легендарната книга на Наполеон Хил отново е в Топ 3 и интервюто с Дявола, който контролира живота на хората, продължава да е сред любимите книги на читателите.

Дяволът казва: „Ако хората използваха времето, прекарано в страх, за да направят нещо полезно,
те биха получили всичко, което желаят в материалния свят, и всичко, което им е нужно, за да се спасят от мен след смъртта си“.

Провокативна и вдъхновяваща, книгата се появява в точния момент, за да ни покаже как да преодолеем ограниченията си и да открием своя път в едно време на несигурност и тревожност.

2. „Мисли и забогатявай“ от Наполеон Хил

Най-известната и влиятелна книга за успеха, публикувана някога, е именно „Мисли и забогатявай“. Тя е задължително четиво за всеки, който иска да управлява собствения си живот, а не да бъде управляван от обстоятелствата.

Идеите в основата на „Мисли и забогатявай“ са изворът, който дава началото на движенията за личностно развитие. Всички книги, речи, семинари и др., свързани със самоусъвършенстването, създадени след първото публикуване на книгата на Хил, преоткриват или опаковат по друг начин идеите ѝ.

Наполеон Хил успява да предаде своята философия за успех не само теоретично, а и чрез практически стъпки, които да водят човек към високи постижения в личния и професионалния живот, финансова независимост и удовлетворение.

1. „Вселената винаги има план“ от Мат Кан

Всеки от нас има уникален път и лична мисия в живота, която трябва да бъде открита и изпълнена. В това е убеден Мат Кан, който представя набор от подбрани универсални истини, известни като 10-те златни правила за емоционална свобода.

„Животът е танц на постоянно нарастваща перспектива,
която не може да бъде пренебрегната чрез прекалено опростяване.“

„Вселената винаги има план“ ще ви вдъхнови да търсите истината в себе си и в света и да живеете по-пълноценно и смислено. Книгата е подходяща за всички, които търсят своята духовна пътека и искат да разширят разбирането си за това какво е наистина важно в живота.

Ние продължаваме да работим усилено и да подготвяме нови изненади. Очаквайте съвсем скоро новите попълнения на сайта ни и по книжарниците, а всички тях ще видите на Софийския международен панаир на книгата, в НДК, през декември. Нямаме търпение да се видим отново!

По статията работи Румяна Панджарова.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Класации

Класации

Топ 5 на Алея на книгата София – 2023

Топ 5 на Алея на книгата София

През изминалата седмица (4 – 10 септември 2023 г.) се проведе ежегодната Алея на книгата София. Въпреки смесените емоции на Майката Природа към събитието, През изминалата седмица (4 – 10 септември 2023 г.) се проведе ежегодната Алея на книгата София. Въпреки смесените емоции на Майката Природа към събитието, 2023-09-12T12:05:06+03:00 Топ 5 на Алея на книгата София – 2023

<p style="font-weight: 400;">През изминалата седмица (4 &ndash; 10 септември 2023 г.) се проведе ежегодната Алея на книгата в София. Въпреки смесените емоции на Майката Природа към събитието успяхме да представим както познатите ни класики, така и най-новите ни предложения, които вярваме, че ще заслужат своето място в сърцата читателите.</p> <p style="font-weight: 400;">Предупреждаваме ви: няма грешка в подредбата на книгите, нито в номерацията им. Наистина на пето място застават цели 3 книги, които постигат еднакъв резултат. Това обаче не ни изненадва, защото и ние не можем да решим коя от тях ни е по-любима.&nbsp;</p> <p style="font-weight: 400;">&nbsp;Ще започнем именно с тях:</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>5. <a href="https://amgbooks.bg/product/nechutata?utm_source=ag_search" target="_blank" rel="noopener">&bdquo;Нечутата&ldquo;</a> от Ники Френч</strong></span></p> <p style="font-weight: 400;"><a href="https://amgbooks.bg/product/nechutata?utm_source=ag_search" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31575/files/image/9-65001e423ea13.png" width="250" height="250" class="aligncenter" /></a></p> <p style="font-weight: 400;">Най-новият роман от британското дуо Ники Френч се превърна в хит още в първите минути след обявяването си. Това се дължи на завладяващата история, която се крие между кориците.</p> <p style="font-weight: 400;" class="text-aligncenter"><strong><em>Самотна майка подозира, че малката ѝ дъщеря е видяла нещо... <br />но пътят към истината може да ѝ струва всичко.</em></strong></p> <p style="font-weight: 400;">Когато Попи се връща от престой при баща си през уикенда, Тес намира сред нещата ѝ куп шарени листове, но под тях се крие нещо, което я ужасява. Мрачна рисунка с черен пастел. Какво означава това? Нарисуваното е толкова просто и същевременно изпълнено с насилие, че майката трудно може да го разбере, а притеснението ѝ става все по-силно, когато с нежното си гласче детето изрича думите: &bdquo;Той я уби&ldquo;.</p> <p style="font-weight: 400;">Поведението на момиченцето става странно, а майчинският инстинкт на Тес ѝ подсказва, че дъщеря ѝ е станала свидетел на нещо ужасяващо. Решена да разбере истината, докато всички я уверяват, че си внушава, тя се впуска в опасно търсене, което предизвика буря от заровени тайни... и повече от един живот е заложен на карта.</p> <p style="font-weight: 400;"><span style="font-size: 12pt;"><strong>&nbsp;5.&nbsp;<a href="https://amgbooks.bg/product/nepobedim" target="_blank" rel="noopener">&bdquo;Непобедим&ldquo;</a> от Маркос Васкес</strong></span></p> <p style="font-weight: 400;"><a href="https://amgbooks.bg/product/nepobedim" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31575/files/image/6-65001e493cfe0.png" width="250" height="250" class="aligncenter" /></a></p> <p style="font-weight: 400;">Маркос Васкес насочва вниманието на читателя към велики мислители като Сенека, Епиктет и Марк Аврелий и му предлага да черпи познания именно от тях.</p> <p style="font-weight: 400;" class="text-aligncenter"><strong><em>В основата на тази книга е комбинацията между стоицизма и съвременната психология.</em></strong></p> <p style="font-weight: 400;">Какво предполага да си непобедим? Повече яснота и по-малко страх. Повече целеустременост и по-малко инерция. Повече благодарност и по-малко озлобление. Повече власт върху това, което можеш да промениш, и по-малко безпокойство относно онова, което не можеш да контролираш.</p> <p style="font-weight: 400;"><strong>Тази книга ще ви помогне да използвате ума си, за да:</strong></p> <ul> <li><strong>направлявате собствената си житейска философия;</strong></li> <li><strong>оптимизирате ежедневните си навици;</strong></li> <li><strong>подобрите тялото си.</strong></li> </ul> <p style="font-weight: 400;">&bdquo;Непобедим&ldquo; вдъхновява с мъдри афоризми и дава насоки за справяне с хаоса и за създаване на ред в мислите; за постигане на повече и за по-малко страдание.</p> <p style="font-weight: 400;">&nbsp;</p> <p><strong><span></span><span style="font-size: 12pt;">5. <a href="https://amgbooks.bg/product/ne-misli-prekaleno-mnogo" target="_blank" rel="noopener">&bdquo;Не мисли прекалено много&ldquo; </a>от Ан Богъл</span></strong></p> <p style="font-weight: 400;"><a href="https://amgbooks.bg/product/ne-misli-prekaleno-mnogo" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31575/files/image/15-65001e4f41498.png" width="250" height="250" class="aligncenter" /></a></p> <p style="font-weight: 400;">В днешния свят все повече от нас не могат да се отърсят от непрестанните мисли за това, което е станало или за онова, което може би ще се случи. Ан Богъл представя насоки за преодоляване на негативните мисловни модели &ndash; повтарящи се, нездравословни и безполезни, и за тяхното заменяне с положителни такива, които носят повече мир, радост и любов.</p> <p style="font-weight: 400;" class="text-aligncenter"><strong><em>Дайте си възможността да правите избори, с които ще се чувствате удобно <br />и които ще ви помогнат да се съсредоточите върху истински важните неща в живота.</em></strong></p> <p style="font-weight: 400;">&bdquo;Не мисли прекалено много&ldquo; ни предлага приложими стратегии за вземане на решения, които могат да направят незабавна и трайна промяна в начина, по който се справяме както с маловажни дилеми като &bdquo;Трябва ли да купя тези цветя?&ldquo;, така и със значими въпроси като &bdquo;Какво правя с живота си?&ldquo;.</p> <p style="font-weight: 400;">&nbsp;</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>4. <a href="https://amgbooks.bg/product/dobro-utro-obicham-te" target="_blank" rel="noopener">&bdquo;Добро утро, обичам те&ldquo;</a> от д-р Шона Шапиро</strong></span></p> <p style="font-weight: 400;"><a href="https://amgbooks.bg/product/dobro-utro-obicham-te" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31575/files/image/1-65001e1eeeb0e.png" width="250" height="250" class="aligncenter" /></a></p> <p style="font-weight: 400;">Случвало ли ви се е да сте прекалено вглъбени, самокритични и негативно настроени? Това стои ли на пътя ви към успеха? Това може да се промени!</p> <p style="font-weight: 400;" class="text-aligncenter"><strong><em>Никога не е твърде късно.<br /></em></strong><strong><em>Започнете сега.</em></strong></p> <p style="font-weight: 400;">Д-р Шона Шапиро показва това като съчетава науката за мозъка и интересни истории, а практиките, които предлага са пътна карта за положителна промяна в тялото и мозъка. Те са ясни и обосновани на научни изследвания и водят до:</p> <ul> <li>намаляване на нивата на хормона на стреса;</li> <li>повишаване на имунната и сърдечно-съдова функция;</li> <li>намаляване на възпаленията;</li> <li>оптимизация на ензим, наречен теломераза, който запазва клетките ви и вас здрави и забавя стареенето.</li> </ul> <p style="font-weight: 400;">&nbsp;</p> <p><strong></strong><span style="font-size: 12pt;"><strong>3. <a href="https://amgbooks.bg/product/da-precakash-dyavola" target="_blank" rel="noopener">&bdquo;Да прецакаш дявола&ldquo;</a> от Наполеон Хил</strong></span></p> <p style="font-weight: 400;"><a href="https://amgbooks.bg/product/da-precakash-dyavola" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31575/files/image/3d-za-sajt-22.png" width="250" height="250" class="aligncenter" /></a></p> <p style="font-weight: 400;">Легендарната книга на Наполеон Хил отново е в Топ 3 и интервюто с Дявола, който контролира живота на хората, продължава да е сред любимите книги на читателите.</p> <p style="font-weight: 400;" class="text-aligncenter"><strong><em>Дяволът казва:</em></strong> <strong><em>&bdquo;Ако хората използваха времето, прекарано в страх, за да направят нещо полезно, <br />те биха получили всичко, което желаят в материалния свят, и всичко, което им е нужно, за да се спасят от мен след смъртта си&ldquo;.</em></strong></p> <p style="font-weight: 400;">Провокативна и вдъхновяваща, книгата се появява в точния момент, за да ни покаже как да преодолеем ограниченията си и да открием своя път в едно време на несигурност и тревожност.</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>2.&nbsp;<a href="https://amgbooks.bg/product/misli-i-zabogatyavay" target="_blank" rel="noopener">&bdquo;Мисли и забогатявай&ldquo;</a> от Наполеон Хил</strong></span></p> <p style="font-weight: 400;"><a href="https://amgbooks.bg/product/misli-i-zabogatyavay" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31575/files/image/34-65001e51ac34b.png" width="250" height="250" class="aligncenter" /></a></p> <p style="font-weight: 400;">Най-известната и влиятелна книга за успеха, публикувана някога, е именно &bdquo;Мисли и забогатявай&ldquo;. Тя е задължително четиво за всеки, който иска да управлява собствения си живот, а не да бъде управляван от обстоятелствата.</p> <p style="font-weight: 400;">Идеите в основата на &bdquo;Мисли и забогатявай&ldquo; са изворът, който дава началото на движенията за личностно развитие. Всички книги, речи, семинари и др., свързани със самоусъвършенстването, създадени след първото публикуване на книгата на Хил, преоткриват или опаковат по друг начин идеите ѝ.</p> <p style="font-weight: 400;">Наполеон Хил успява да предаде своята философия за успех не само теоретично, а и чрез практически стъпки, които да водят човек към високи постижения в личния и професионалния живот, финансова независимост и удовлетворение.</p> <p><span style="font-size: 12pt;"><strong>1. <a href="https://amgbooks.bg/product/vselenata-vinagi-ima-plan" target="_blank" rel="noopener">&bdquo;Вселената винаги има план&ldquo;</a> от Мат Кан</strong></span></p> <p style="font-weight: 400;"><a href="https://amgbooks.bg/product/vselenata-vinagi-ima-plan" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31575/files/image/5-65001e4c71a80.png" width="250" height="250" class="aligncenter" /></a></p> <p style="font-weight: 400;">Всеки от нас има уникален път и лична мисия в живота, която трябва да бъде открита и изпълнена. В това е убеден Мат Кан, който представя набор от подбрани универсални истини, известни като 10-те златни правила за емоционална свобода.</p> <p style="font-weight: 400;" class="text-aligncenter"><strong><em>&bdquo;Животът е танц на постоянно нарастваща перспектива,</em></strong> <br /><strong><em>която не може да бъде пренебрегната чрез прекалено опростяване.&ldquo;</em></strong></p> <p style="font-weight: 400;">&bdquo;Вселената винаги има план&ldquo; ще ви вдъхнови да търсите истината в себе си и в света и да живеете по-пълноценно и смислено. Книгата е подходяща за всички, които търсят своята духовна пътека и искат да разширят разбирането си за това какво е наистина важно в живота.</p> <p style="font-weight: 400;"><a href="https://www.facebook.com/AMG.Publishing" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/31575/files/image/na-promocii-i-reklami-kvadrat3-95.png" width="508" height="508" class="aligncenter" /></a></p> <p style="font-weight: 400;">Ние продължаваме да работим усилено и да подготвяме нови изненади. Очаквайте съвсем скоро новите попълнения на сайта ни и по книжарниците, а всички тях ще видите на Софийския международен панаир на книгата, в НДК, през декември. Нямаме търпение да се видим отново!</p> <p style="font-weight: 400;"><em>По статията работи Румяна Панджарова.</em></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки