В духа на предстоящите празници се проведоха две от най-мащабните и важни събития в страната – 47-ият Софийския международен панаир на книгата и 7-ият Софийският международен литературен фестивал, организирани от Асоциация „Българска книга“.

Дните от 10 до 15 декември бяха истински празник за четящите хора. Издателство AMG Publishing беше на щанд Б2. За нас беше изключително удоволствие да се срещнем с вас, нашите читатели! Благодарим ви!

 

На 12 декември между 17 и 19 ч. на щанда беше Николай Колев – автор на книгата „Последното завоевание“ и сценарист на филмите „11 а“ и „12 а“. Той си поговори с читатели и любители на киното и даде автографи.

На 14 декември от 13 до 16 ч. на щанда беше Даниел Пенев – автор на книгата „Хората, които променят България“, която излезе на 1 ноември и получава все повече положителни отзиви от читателите.

В рамките на панаира се проведе и културна програма, в която на 14 декември участва и AMG Publishing с представяне на книгата „Хората, които променят България“ на Даниел Пенев.

Павлин Якимов (вляво) и Даниел Пенев (вдясно) представят книгата „Хората, които променят България“

Ето и кои са 5-те най-продавани книги на щанда на AMG Publishing за това събитие.

№5 Кради като артист (Остин Клиън)

Остин Клиън продължава да е един от най-харесваните автори. Книгата „Кради като артист“ е посветена на креативността и на тези, които искат да развият умението да вдъхновяват себе си и останалите. Остин Клиън ви призовава да бъдете смели, да се учите от работата на другите, да смесвате и измисляте наново, за да откриете себе си.

Книгата в

Кради като артистКради като артист by Austin Kleon
№4 Покажи своето творчество (Остин Клиън)

Ако „Кради като артист“ е книга за присвояване на влияние от другите, „Покажи своето творчество“ е за влиянието, което оказвате, като позволявате да крадат от вас. В типичния си забавен стил Остин Клиън показва как да промотирате успешно себе си и работата си, дори да мразите саморекламата.

Книгата в

Покажи своето творчествоПокажи своето творчество by Austin Kleon


 

 

№3 Скритият дар (Джериес Авад)

„Скритият дар“ е една от най-продаваните книги на издателството и определено е подходящ коледен покарък. Това е колекция от 101 притчи, които Джериес Авад събира от близо и далеч. Той искрено се надява, че те ще ви вдъхновят да търсите и откривате необикновеното в обикновените неща, защото както се казва в една от историите: „Ако вашият подарък не е опакован така, както сте очаквали, то е защото е бил опакован много по-добре“.

Книгата в

Скритият дар: 101 притчи за истински ценното в животаСкритият дар: 101 притчи за истински ценното в живота by Geries O. Awwad

 

 

 

№2 Да прецакаш Дявола (Наполеон Хил)

Абсолютен бестселър и една от вечните класики за личностно развитие. Останала скрита повече от 70 години, книгата излиза за пръв път в САЩ през юни 2011 г. и в България – през декември 2011 г. и оттогава се радва на огромен успех. Наполеон Хил ни показва как да премахнем бариерите в ума си, да спрем да се носим по течението и да постигнем успеха, към който се стремим.

Книгата в

Да прецакаш дявола

Да прецакаш дявола by Napoleon Hill


 

 

 

 

№1 Хората, които променят България (Даниел Пенев)

Книгата „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“ излезе в Деня на народните будители и предизвика вълна от позитивни реакции сред читателите. Това доказва, че ние, българите, имаме нужда от повече положителни новини и по-светъл поглед за случващото се в страната ни. Благодарение на историите, включени в сборника, ще се запознаете отблизо с 30 от най-вдъхновяващите личности от света на бизнеса, образованието, културата, спорта и неправитествения сектор у нас. С книгата Даниел Пенев се надява да мотивира хиляди българи да се посветят на занимания, които им носят удовлетворение и същевременно им позволяват да допринасят за подобряването на средата в България.

Книгата в

Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 историиХората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории by Даниел Пенев 

 

Ще се радваме да споделите с нас какво мислите за тези книги и чели ли сте някоя от тях. :)

Желаем ви весели коледни и новогодишни празници!