Лятото минава неусетно. В неделя приключи десетото юбилейно издание на Алея на книгата във Варна. Събитието се проведе от 2 до 11 август от хотел „Черно море“ до Фестивален комплекс, а ние от AMG Publishing бяхме на шатра 5. През тези 10 дни за нас беше изключително удоволствие да се срещнем с вас, нашите читатели, в морската столица, да си поговорим за хубави книги, да се посмеем заедно и да научим кои са любимите ви жанрове. Търсеха се книги в различни тематични направления и всички наши заглавия се радваха на заслужено внимание под лятното небе.

Ето и кои са в топ 5 на най-продаваните книги на AMG Publishing за това събитие.

№5 Бизнес на високи токчета (Тамара Мелън и Уилиам Патрик)

В тази автобиографична книга Тамара Мелън, съосновател на обувната империя Jimmy Choo, разказва за трудния път към успеха и за цената, която е платила, за да превърне инвестицията си в компания за милиарди долари. Ако обичате да четете за обратите в живота на хора, които следват мечтите си и не се предават, или се интересувате от мода, тази книга със сигурност е за вас. 

№4 Покажи своето творчество (Остин Клиън)

Търсени от много клиенти бяха и книгите на Остин Клиън „Покажи своето творчество“ и „Кради като артист“. Тези две нестандартни книжки, изпълнени с креативност и чувство за хумор, са идеални за артистите по душа, които искат да развият умението да вдъхновяват себе си и останалите. Ако „Кради като артист“ е книга за присвояване на влияние от другите, „Покажи своето творчество“ е за влиянието, което оказвате, като позволявате да крадат от вас.

№3 Когато Ина срещна Ян (Моника Василева)

Прекрасната Моника Василева беше на шатрата на AMG Publishing на 3 и 9 август, за да се срещне с читателите и да даде автографи. Десетки хора дойдоха с вече прочетени книги на Моника (Когато Ина срещна Ян“, „Дневник на необикновената жена“ и „Подари си желаното тяло“), за да я поздравят и да ѝ пожелаят успех. Други клиенти тепърва ще се запознаят с творчеството на Моника, а ние сме безкрайно щастливи, когато срещаме автори и читатели.

Когато Ина срещна Ян“ е роман за влюбването в живота и в себе си и за намирането на другата половина от душата ни. Там, където се събират въображението и реалността, се ражда една история за среща, която може да се окаже преломна за всяка жена.

№2 Кради като артист (Остин Клиън)

Тази книга е водач по пътя към креативността. Според Остин Клиън нищо не е оригинално, затова той призовава да бъдете смели, да се учите от работата на другите, да смесвате и измисляте наново, за да откриете себе си.

№1 Да прецакаш Дявола (Наполеон Хил)

Истински бестселър, който продължава да държи едно от челните места по продажби. Класика в книгите за личностно развитие, която ни показва как да премахнем бариерите в ума си, да спрем да се носим по течението и да постигнем успеха, към който се стремим.

Какво мислите за тези книги? Чели ли сте някоя от тях? Какво четете през лятото? Споделете с нас в коментар.

Желаем ви прекрасни летни моменти с любими книги, защото, както каза една жена на Алея на книгата във Варна, „Четенето винаги е приятно!“.