Щастливи сме да ви съобщим, че 7 наши книги влязоха в годишната класация „Топ 101“ за най-продавани нехудожествени заглавия на книжарници „Хеликон“. Благодарим ви за доверието и за интереса към книгите, които издаваме!

 

Ето и кои са книгите (със съответната позиция в класацията):

№5 „Да прецакаш Дявола“ от Наполеон Хил

Наполеон Хил e познат на милиони хора като автор на книгата „Мисли и забогатявай“ – най-продаваната книга за самоусъвършенстване в света, а в България вече 10 години се радва на огромен читателски интерес. „Да прецакаш Дявола“, по думите на самия Хил, дава на човек ключа към затвора, в който той сам се е поставил. Основната й ценност е, че тя очертава разликата между човека, който се носи по течението на живота без цел и посока, и онзи, който използва най-ценния си ресурс – своя ум, за да управлява живота си и да постига целите си.

 

 

№20„И това ще мине“ от Дан Кединг

Авторът Дан Кединг търси истината за житейските радости и несгоди. Той ни напомня, че дори във века на светкавичния достъп до информация възрастните хора притежават нещо изключително ценно – опит. Опит в живота, в отношенията с другите, в справянето със страховете и глупостта, в израстването и посрещането на сетните дни. Четенето на приказките от книгата „И това ще мине“ – на самите себе си или на нашите деца, ни връща към корените ни. Тези истории ни помагат да не забравяме откъде сме тръгнали, но и са мост към нашето бъдеще, защото споделяйки ги с децата си, ние съхраняваме потока на мъдростта, така че той да не спира да тече.

 

 

№22 „Уважавай себе си“ от Патриша Спадаро

„Уважавай себе си“ е най-търсената книга от поредицата „Жената и нейната вселена“. Въвежда ни в един от най-големите парадокси и стресови фактори на нашето време: как да балансираме между нуждите на останалите и собствените си нужди, как да даваме и да получаваме. Като съчетава мъдростта на Изтока и Запада с истории от реалния живот и богат набор от техники, книгата разкрива най-наложилите се митове относно даването – полуистини, които ни пречат да живеем живот, изпълнен с възможности и страст.

 

 

№39 „Мъжете си падат по кучки“ от Шери Аргов

Провокативна и забавна, книгата на Шери Аргов обобщава 101 причини защо „прекалено добрите“ момичета не постигат успех в любовта. Авторката е направила мащабно проучване сред стотици представители на мъжкия пол, за да разбере кои женски качества ги привличат или отблъскват. В следствие на техните откровени отговори тя формулира истината, която много жени предполагат, но не осъзнават напълно – мъжът желае не красивата жена, а онази, която е умствено предизвикателство за него. С доза хумор и дори малко ирония, авторката представя и другата гледна точка.

 

 

№48 „Бъди вода, приятелю“ от Шанън Лий

Изпразни ума си. Бъди безформен като вода. Когато налееш вода в чаша, тя се превръща в чашата. Когато налееш вода в чайник, тя се превръща в чайника. Когато налееш вода в бутилка, тя се превръща в бутилката. Водата може да тече или да се разлее. Бъди вода, приятелю.

 

Написана е от дъщерята на Брус Лий – Шанън Лий, която споделя същността на учението на баща си и показва как то може да служи като инструмент за личностно израстване и самоактуализиране. Всяка глава носи поука, която затвърждава устоите на неговата емблематична философия „Бъди вода“.

 

 

№53 „Жените, които обичат твърде много“ от Робин Норууд

Терапевтът Робин Норууд описва състоянието да обичаш твърде много като модел на мислене и поведение, вкоренен дълбоко в женската психика – модел, който принуждава някои жени да привличат неудовлетворяващи и болезнени ситуации в любовния си живот. В продължение на много години жени от цял свят се обръщат към тази книга в търсене на отговори, разбиране и лек за своята болка в любовта и взаимоотношенията си с мъжете. Ако за теб да обичаш, значи да те боли, да попадаш все на неподходящи мъже, да правиш жертви и прекалени компромиси със себе си, да стоиш дълго време с мъж, който не е свободен, да даваш повече, отколкото получаваш - тази книга е за теб.

 

 

№56 „Скритият дар“ от Джериес Авад

Част от пакета „Вдъхновяващи истории“, „Скритият дар“ е една от най-продаваните ни книги. Авторът прави колекция от 101 притчи, събрани от близо и далеч. Истинските им автори са неизвестни, а корените на някои от тях водят чак към Месопотамия, Източна Азия и Древна Гърция. Всички те обаче си приличат по това, че всичките ни карат да се замислим за вечната борба между доброто и злото, за важните неща в живота си, за онова, което имаме, а понякога не оценяваме, и за другото, което нямаме, но може би без него ни е по-добре. 

 

Можете да видите цялата класация тук: https://lira.bg/archives/165239