Лятото е в разгара си, а няма по-верен приятел на ваканцията от книгата. Ето защо сме ви подбрали заглавия, които да преживеете, независимо дали сте вкъщи, в парка, край морето или в планината. До края на юли можете да се възползвате от намаление до 40% при поръчка от www.amgbooks.bg.

За най-малките

11,95 лв.    9,95 лв.

„Червената шапчица и Градът“ на Мари Войт е предложението ни за всички деца. Книгата проследява историята за Червената шапчица, която този път няма да минава през гора, за да отиде на гости на баба си, а през Града, където я очакват много изкушения и опасности. А дали ще се пребори с тях?

За тийнейджърите

11,95 лв.    9,56 лв.

„Ти си нощта“ на Франсеск Миралес разказва историята на тинейджър, който се отказва от светлината и се посвещава на мрака и тайнствено общество, свързано с него. Героят ще премине през много премеждия, ще изпрати стара любов и ще намери нова. Роман, който ще ви държи в очакване до самия край.

19,95 лв.    8,96 лв.

„Гавин и завръщането на магията“ на Джеймс Тредуел е завладяваща история за срещата на доброто и злото, в която тинейджър ще открие изчезнала от векове магия. Но какво ще струва на Гавин това приключение?

12,95 лв.    10,36 лв.

Ако сте фенове на Хелън Дънбар и „Парченца от нашия живот“, със сигурност трябва да прочетете „Времето отвътре“, която разказва за обичта между двама братя и последствията от драматичните обрати в живота на един тинейджър.

За ценителите на трилъри

17,95 лв.    12,57 лв.          19,95 лв.    13,97 лв.          17,95 лв.    12,57 лв.

За почитателите на Ники Френч сме подготвили три части от поредицата психологически трилъри с главна героиня Фрида Клайн – „В здрача на вторник, „В очакване на сряда“ и „Безкраен четвъртък“. Любимият ни психотерапевт Клайн ще се впусне в поредица от престъпления, които ще опита да разгадае, а част от откритията ще се окажат пряко свързани с нейното минало. 

14,95 лв.    8,96 лв.

„Тринайстото племе“ на Робърт Липаруло е завладяващ трилър, който ще ви въведе в историята на Тринайстото племе, зародило се по времето на Моисей и достигнало до наши дни, на безсмъртни хора в търсене на изцеление и път към Рая.

За любителите на български романи

14,95 лв.    12,70 лв.

„Луна на прозореца“ на Антоанета Славова е психологически роман за вечното търсене на пътя и за болезнените конфликти, които хората преодоляват ежедневно, за да запълнят празнотата в себе си. Историята на Ева и Филип отговаря на въпросите какво печелим, когато привидно губим, и какво губим, когато изглежда, че печелим.

12,95 лв.    11,00 лв.

„Последното завоевание“ на Николай Колев е изпълнена с хумор и неочаквани обрати. Главният герой Никола, 24-годишен студент по история, ще ни поведе по пътя в търсене на истинската любов, на отговори на вечните въпроси и на божествения елемент в живота на всеки.

7,95 лв.    6,76 лв.

„Благосклонната чума“ на Росица Казакова е роман антиутопия, който разказва за силата на свободната воля и стремежа към истина. Това е една история за израстването, намирането на собствен път и завръщането към корените ни.

11,95 лв.    7,16 лв.

„Когато Ина срещна Ян“ на Моника Василева е роман за влюбването в живота и в себе си и за намирането на другата половина от душата ни. Там, където се срещат въображението и реалността се ражда една история за среща, която може да се окаже преломна за всяка жена.

За жените, които търсят отмора и забавление

13,95 лв.    8,96 лв.          14,95 лв.    8,96 лв.

„По-добре ми е без теб“ на Дий Ърнст е горещо лятно четиво, което ще ви впечатли с много хумор и щипка ирония. Романът ще ви даде най-добрата рецепта за мартини и потвърждение на златното правило, че краят винаги е ново начало.

Продължението „По-добре ми е без брак“ събира познатите персонажи, за да ги изправи пред сложни житейски избори и нелепи ситуации. Те ще накарат читателя да се смее с глас и да тръпне в очакване на развръзката на отношенията между Мона и Бен.

За читателите, търсещи път и вдъхновение

Ето и няколко книги, чийто главни герои търсят и намират себе си и своя път в живота чрез различни премеждия.

10,00 лв.    8,50 лв.

„Най-хубавото място на света е точно тук“ на Франсеск Миралес и Каре Сантос  е разказ за едно магично кафене, където в продължение на шест необикновени дни загадъчен мъж, скрити послания и няколко чаши топъл шоколад помагат на главната героиня Ирис да се пребори с миналото си и да потърси надежда в настоящето.

10,00 лв.    8,50 лв.

„Уаби-саби“ на Франсеск Миралес е вдъхновяващ разказ за красотата на малките, но и най-ценни неща. След тежка раздяла Самуел е съсипан, а животът му започва да губи смисъл. Точно тогава обаче две тайнствени картички го отвеждат в Страната на изгряващото слънце, където получава ценен урок и надежда за ново начало.

14,95 лв.    8,96 лв.

„Невероятното странстване на Харолд Фрай“ на Рейчъл Джойс е трогателен роман за надеждата и трансформацията. В странстването Харолд Фрай  ще се сблъска с много човешки истории, които ще го променят, ще загуби и ще намери себе си по пътя към крайната цел – спасяването на живота на Куини Хенеси.

14,95 лв.    8,97 лв.

„Истината за рекламата“ на Джон Кени е забавна и искрена история за абсурдите в рекламния бизнес, силата на любовта и значението на семейството. Главният герой Финбар Долан, копирайтър в голяма рекламна агенция, почти на 40 и отменил сватбата си наскоро, осъзнава, че животът му е една голяма каша. Ще намери ли отново себе си?

 

Желаем ви приятно четене и незабравими летни приключения!

Екипът на AMG Publishing