По повод 3 март сме ви подготвили специално намаление от 20% на всички книги от български автори.

Ето и заглавията, които участват в кампанията:

Нехудожествени книги

 

Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории

Даниел Пенев

                

Благодарение на историите, включени в сборника вие ще се запознаете отблизо с 30 вдъхновяващи личности от света на бизнеса, образованието, културата, спорта и неправитествения сектор у нас. Всички те живеят и творят в родината си и доказват, че добрината, постоянството и щедростта вършат повече и по-добра работа от мрънкането и търсенето на оправдания.

Даниел Пенев е журналист, маркетинг специалист, редактор и преводач на книги от английски език. Даниел е член на Асоциацията на европейските журналисти – България. От 2010 г. насам участва в обменни програми и обучения във Великобритания, Германия, Белгия, Франция, Чехия, Полша, Сърбия, Исландия и Турция. Даниел има бакалавърска степен по журналистика и политически науки и международни отношения от Американския университет в България (АУБ) и магистърска степен по международни отношения от Централноевропейския университет (ЦЕУ) в Будапеща, Унгария. 

42 закона на ПР

Александър Христов

           

Този, който владее силата на ПР, може да постигне много. Може с общуване да мести планини, може и да ги връща обратно. В тази книга са събрани проблясъци, които формулират тайните на успеха в комуникацията, а Александър Христов е намерил идеалния баланс между сериозността и усмивката. Книгата оживява с илюстрациите на Милена Вълнарова.

Д-р Александър Христов е ПР специалист и университетски преподавател, съосновател на ПР агенция Параграф 42. Опитът му с кампании и клиенти през последните 20 години му е дал много знания, но и уюта на (само)иронията. Иначе спи малко, пише много – и е убеден, че комуникациите могат да бъдат двигател на големи промени в бизнеса и обществото.

7 ключа към свободата

Виктория Лазарова в съавторство с Алехандро Торес-Марко, Гуен Бодроу, Дон Р. Носера, д-р Нита Матюс-Морган, Селва Хамати

          

Колективен проект на автори от България, САЩ, Мексико и Канада - непубликувано досега знание. Седем ключа към свободата се откриват чрез правилното използване на шестте интелектуални мускули на съзнанието. Мастермайндът е седмият ключ. Всеки от нас притежава въображение, разум, памет, възприятие, интуиция и воля, които може да използва, за да бъде свободен и да развива своя потенциал.

Авторите на „7-те ключа към свободата“ се запознават случайно по време на програма за личностно развитие, провеждана от компания на Боб Проктър. Гуен Бодроу, Селва Хамати, Виктория Лазарова, Нита Матюс-Морган, Дон Носера и Алехандро Торес – Марко са само шестима, но наричат себе си Седморката. Мастермайндът - техният общ интелект, е седмият член на екипа им.

Виктория Лазарова е личен и бизнес коуч за успех и креативно мислене, автор на книги и програми. Работи с хора и организации, за да им помогне да станат лидери в живота си, да открият и използват по най-добрия начин собствените си таланти,  възможности и да преодолеят ограниченията и несигурността в себе си.

Дневник на необикновената жена

Моника Василева

        

Необикновената жена умее да вижда чудесата, които се крият отвъд обикновеното. Тя знае, че носи една свещена сила, завещана ù от древните богини. С тази книга Моника Василева приканва своите читателки да си подарят 12 различни месеца – 12 месеца, в които да се свържат отново с изначалната си женска природа. Независимо дали ще отворим на произволна страница от книгата, или ще посветим целия месец на едно свое качество, дневникът на необикновената жена винаги е извор на прозрения за това как да си подарим наслада в привидно сивия ден и да се отправим на едно ново вълнуващо пътешествие към себе си. 

Моника Василева е автор на книгите „Подари си желаното тяло“, „Дневник на необикновената жена“  и „Когато Ина срещна Ян“. „Изгревът“ е четвъртата книга на варненската писателка. Освен, че пише книги, Моника работи като терапевт тяло, консултант по здравословно хранене,  води лекции, пише статии и е приела за своя мисия чрез творчеството си да помага на колкото може повече хора да случат най-красивите изгреви, които носят вътре в себе си.

Подари си желаното тяло

Моника Василева

         

Красивото тяло може да бъде постигнато не с диета, а с удоволствие. Книгата на Моника Василева засяга един много важен аспект от процеса на отслабване, който дълго време е бил пренебрегван, но днес все повече специалисти го включват в терапиите и консултациите си. Това е т.нар. „ментална диета“, или с други думи как самооценката, психическата нагласа и душеният баланс на човек оказват влияние върху начина му на живот и хранене, а оттам – върху външния му вид, енергията и самочувствието му.

 

Художествени книги

Изгревът

Моника Василева

      

Думите никога не достигат, за да се опише любовта. Чистотата и силата ѝ са неуловимото вълшебство, което всички искаме да назовем, а не можем. Невинаги успяваме да премерим пулса на любовта – от какво се ражда, кое кара този пулс да бие като побеснял, от какво умира... В „Изгревът“ са събрани всички емоции, всички възходи и падения на най-мечтаната любов. Прозренията и вярата, магическото начало и щастливият безкрай – всичко е тук. Всяко изречение е пълно с изстрадана мъдрост и споделен опит.

Приказки за времето. Истории за жени

Людмила Нинова

     

„Приказки за времето“ е книга провокация. Тя има различно послание. Да превърти времето чрез своята жанрова еклектика, чрез съчетаването на художественото и документалното, чрез белетристика, проза, поезия, кино. Тя се опитва да излезе от канона и представите на традиционната литература. Тази пъстрота е предопределена от нейната цел – да разкрие полета на женската душа, на тази неизбродена необятност, на нейните мечтания и съмнения, на страха от Самотата и нейното изцеление – Любовта.

Людмила Нинова е позната на читателите с три стихосбирки и с друго име – Людмила Грозданова. През 2012 г. излизат първите ѝ книги – „Спомен за тромпетиста“ (посветена и вдъхновена от Борис Христов) и „Дива череша“. През 2018 г. е публикуван третият ѝ сборник стихове: „Тъга с обувки подпетени“. „Приказки за времето“ е отражение на своята авторка – вихрена, трудна за описване. Журналист, PR, поет, жена с въображение и история, Людмила е вплела себе си в тези страници.

Последното завоевание

Николай Колев

         

Свеж и динамичен младежки роман. Интересувате ли се от отвъдното, Бог и смисъла на живота? Защото за Никола подобни неща не са на дневен ред. Това, което вълнува 24-годишния студент по история, са красивите жени и колко бързо може да преспи с тях. Веднъж минали през леглото му, те се превръщат в завоевания. Тъкмо на този млад сваляч обаче му предстои да открие някои от вечните истини, както и най-важния път – този към самия себе си. Ще му помогне едно от любимите му завоевания по начин, който никак няма да му хареса.

Николай Колев е сценарист на филмите „XI а“ и „XII а“. Носител е на награда „Пегас“ за най-добър дебютен сценарий („XI а“). В литературното си творчеството има още един роман – „Царят на животните“ и сборник с разкази – „Картини от вековете“. Магистър е по български език и литература.

Луна на прозореца

Антоанета Славова

       

„Луна на прозореца“ е психологически роман за вечното търсене на пътя и за болезнените конфликти, които хората преодоляват ежедневно, за да запълнят празнотата в себе си. Това е една история, отговаряща на въпросите какво печелим, когато привидно губим и какво губим, когато привидно печелим. Ева и Филип са европейски творци, живеещи в Южна Африка. Тяхната връзка е дълбоко емоционална и интелектуална, но е поставена пред изпитание. Дали вината е достатъчно основание да се откажеш от това, което обичаш? Дали любовта към семейството може да бъде сравнена с любовта към работата и творчеството?

Антоанета Славова е родена е в Благоевград, но на 18-годишна възраст се премества в София, където завършва медицина, специализира психиатрия и работи почти 10 години в Катедрата по психиатрия на Медицинска академия. От 1992 г. живее и създава частна практика в Южна Африка – първоначално в Дърбан, а от 2015 г. в Йоханесбург. Профeсионалният ѝ подход е фокусиран върху човешките въпроси за смисъла на съществуването, свободата,  самотата и идентичността, които са в синхрон със същността на литературните търсения. Има още два публикувани романа – „Картини от едно бягство, считано за спасително“ (1997 г.) и „Между“ (2004 г.)

Благосклонната чума

Росица Казакова

        

„Благосклонната чума“ е роман антиутопия, красива алегория на идеята за силата на свободната воля и стремежа към истината. История за израстването, за търсенето на собствения път отвъд ограниченията на обществото и за връщането към корените ни тогава, когато сме намерили себе си.

Росица Казакова е родена през 1984 г. в София и е дъщеря на художника Димитър Казаков - Нерон. От най-ранна възраст се обучава да бъде професионален музикант като свири на пиано. През 2008 г. получава магистърска степен по специалност Хорово дирижиране от НМА „Проф. Панчо Владигеров“ и скоро след това започва работа в БНР, програма „Христо Ботев“, където подготвя и представя в ефир музикални програми. Преди това е работила като аниматор в туризма, плажен спасител и певец в църковен хор. През цялото това време Росица Казакова таи в себе си една скрита любов - към историите, и една мечта - сама да ги разказва.

Когато Ина срещна Ян

Моника Василева

     

Животът на трийсет и три годишната Ина е в пълен застой. Тя самата не осъзнава дълбочината на своето неудовлетворение, докато една стара снимка не й разкрива истината за собствените й чувства. Водена от неясен импулс, Ина решава да избяга от познатия си живот и в лутането си среща Ян – мистериозен мъж, когото не познава, но сякаш винаги е очаквала.   

 

 

Приятно четене!

Кампанията се провежда в периода 27 февруари – 4 март или до изчерпване на наличните количества.