2020-а беше особена година. Неочакваните обрати дебнеха от всеки ъгъл, а плановете се променяха ежедневно. В предизвикателни и трудни времена много от нас се обръщаха все повече към себе си, към четенето. Изминалата година ни предостави възможност да преоткрием любовта си към книгите, да подобрим читателските си навици, да преосмислим какво ни харесва. Трупахме нови и стари заглавия на домашната библиотека, на рафтовете, на нощното шкафче, на пода из стаята...

Оценихме комуникацията и връзката между хората. За нас беше безценно да общуваме с нашите читатели повече отвсякога и се радваме, че продължаваме да обменяме идеи и да сме все така заедно. :)

В класациите за най-продавани книги имаше интересни размествания, но и лидери, които запазиха своите позиции. Ето и кои са 10-те най-продавани книги на AMG Publishing за 2020 г.:

 

10. „Защо мъжете се женят за кучки“ от Шери Аргов

Накарайте го да ви гони, докато го хванете!

Искате брак? Съвместно съжителство? Сериозна връзка? Мъж, който ви уважава и цени? Каквато и да е целта ви, средствата за постигането й са едни и същи – 75-те принципи на връзката, описани в тази книга. Те ще ви разкрият как мъжът избира партньорката си в живота, за да можете сами да определяте развитието на своята любовна история.

9. „Силата да си жена“ от Рейчъл Джейн Грувър

Чрез своята книга Рейчъл Джейн Грувър изпраща на всички жени ценното послание, че има начин да бъдат едновременно и силни, и женствени. Тя им предлага своите изпитани практики и им показва как да изразят своята женствена страна и да отворят сърцето си за любовта.

 

8. „И това ще мине“ от Дан Кединг

Като много съвременни хора и Дан Кединг търси истината за житейските радости и несгоди. Но за разлика от повечето хора, които пишат книги, той не дири своята истина нито в психологията, нито във философията, нито в някакви учения. Четенето на приказките от книгата „И това ще мине“ – на самите себе си или на нашите деца, ни връща към корените ни. Тези простички истории ни напомнят, че много други хора преди нас са изпитвали същите чувства, смеели са се, отглеждали са потомците си и са мечтаели за по-добър живот.

 

7. „Най-хубавото място на света е точно тук“ от Франсеск Миралес и Каре Сантос

„Най-хубавото място на света е точно тук” е разтърсващ разказ за любовта, за намирането на пътя към себе си и за откриването на щастието в малките неща. Осем кратки думи, които са способни да променят не само живота на Ирис, но може би и твоя... Когато не можеш да се отърсиш от миналото, потърси надежда в магията - тя винаги става в настоящето...

 

6. „Дзен и изкуството на щастието“ от Крис Прентис

Дзен и изкуството на щастието“ ни показва как да живеем щастливо в настоящия момент, да приемаме изпитанията като най-добрите учители и да създаваме предпоставки за щастлив и пълноценен живот, без мрачни мисли и чувства. Ще научите как да се приспособявате към неизбежните житейски промени, как да се справяте със стреса и как да създадете лична философия, която ще ви бъде опора във всичко.

 

5. „Жените, които обичат твърде много“ от Робин Норууд

        

Издадена в повече от 25 страни, книгата и до днес помага на жени от най-различен произход, с различно образование и житейски опит да опознаят по-добре себе си и да открият път през емоционалния хаос на трудната любов. Тази книга е написана за теб, ако да обичаш, значи да те боли, да попадаш все на неподходящи мъже, да правиш жертви и прекалени компромиси със себе си, да стоиш дълго време с мъж, който не е свободен, да даваш повече, отколкото получаваш...

 

4. „Скритият дар“ от Джериес Авад

„Скритият дар“ е колекция от 101 притчи, които Джериес Авад събира от близо и далеч. Той искрено се надява, че те ще ви вдъхновят да търсите и откривате необикновеното в обикновените неща. Една част от историите в книгата са във вид на басни, други наподобявят класически арабски приказки, а трети са със съвременен сюжен и герои.

Линк:

 

3. „Мъжете си падат по кучки“ от Шери Аргов

Авторката Шери Аргов е направила мащабно проучване сред стотици представители на мъжкия пол, за да разбере кои женски качества ги привличат или отблъскват. В следствие на техните откровени отговори тя формулира истината, която много жени предполагат, но не осъзнават напълно – мъжът желае не красивата жена, а онази, която е умствено предизвикателство за него. Акторката помага на жените да осъзнаят, че формулата за щастливата връзка е да се отнасяш със себе си така, както искаш мъжете да се отнасят с теб.

 

2. „Уважавай себе си“ от Патриша Спадаро

„Уважавай себе си“ ни въвежда в един от най-големите парадокси и стресови фактори на нашето време: как да балансираме между нуждите на останалите и собствените си нужди, как да даваме и да получаваме. Като съчетава мъдростта на Изтока и Запада с истории от реалния живот и богат набор от техники, книгата разкрива най-наложилите се митове относно даването – полуистини, които ни пречат да живеем живот, изпълнен с възможности и страст.

 

1. „Да прецакаш Дявола“ от Наполеон Хил

Наполеон Хил e познат на милиони хора като автор на книгата „Мисли и забогатявай“ – най-продаваната книга за самоусъвършенстване в света. Малко след излизането й, през 1938 г., той пише „Да прецакаш Дявола“. „Да прецакаш Дявола“, по думите на самия Хил, дава на човек ключа от затвора, в който той сам се е поставил. Основната й ценност е, че тя очертава разликата между човека, който се носи по течението на живота без цел и посока, и онзи, който използва най-ценния си ресурс – своя ум, за да управлява живота си и да постига целите си.

Пророкативна и вдъхновяваща, книгата „Да прецакаш Дявола“ се появява сякаш в точния момент, за да ни помогне да преодолеем ограниченията си и да намерим решение на трудностите в едно време на несигурност и тревожност.

Коя книга е вашият фаворит за 2020 година?

По статията работи Теодора Къцова.