Измина още една година, изпълнена с много емоции, приключения и предизвикателства. Работехме вдъхновено и с огромно желание благодарение на обратната връзка от нашите читатели. Надяваме се и през новата година да сме пълни с нови идеи и заредени с положителни емоции. Благодарим ви!

Време е да направим равносметка на 10-те най-продавани книги на нашето издателство за 2021 г.

 

10. „Най-хубавото място на света е точно тук“ от Франсеск Миралес и Каре Сантос

Когато не можеш да се отърсиш от миналото, потърси надежда в магията - тя винаги става в настоящето...

Книгата е разтърсващ разказ за любовта, за намирането на пътя към себе си и за откриването на щастието в малките неща. Осем кратки думи, които са способни да променят не само живота на Ирис, но може би и твоя...

 

9. „Пътят на осъзнатия мъж“ от Дейвид Дейда

Не чакайте повече. Не вярвайте в мита „един ден, когато всичко се промени“. Правете онова, което обичате, което чакате, онова, за което сте роден, сега.

Ако искате да научите повече за това как да се справите едновременно с кариерата и семейството, жените и интимността, любовта, духовността и взаимоотношенията си, то тогава книгата от Дейвид Дейда е чудесен наръчник за справяне с тези предизвикателства. Авторът ви дава ясни съвети и практики на ума и тялото, които да ви помогнат да реализирате своя пълноценен живот незабавно и без компромиси.

 

8. „Пустинно цвете“ от от Уерис Диъри и Катлийн Милър

Моля се да дойде ден, когато никоя жена повече няма да трябва да преживява тази болка...

На осма позиция в класацията ни е световният бестселър „Пустинно цвете“ – разтърсваща история за пътя от номадския живот до модния подиум - не просто автобиография, а живо доказателство за чудесата, на които е способен човек, когато не се примирява с трудностите, а мечтите му не познават граници.

 

7. „Моят път. Един италианец, намерил себе си в България“ от Лео Бианки (под редакцията на Георги Тошев)

Не съм човек, който се е дърпал, когато е срещал проблеми. Идеята е да се бориш, колкото можеш – или сам, или с помощ, но да се бориш до края, до резултата. Избирал съм само добрия път. Той идва, когато човек работи с душата си, без интриги, без далавери...

Книгата ще ви потопи в живота на Леонардо Бианки – готвач, пицар, майстор на пастата, телевизионна звезда, герой от „Биг Брадър“, „Мастър шеф“, водещ на „Животът е прекрасен“ по bTV, а днес модел за подражание – баща, съпруг, работодател, човек, заставащ зад смислени каузи. Това е една вдъхновяваща история за смисъла на семейството и приятелството, търсенето на личната мисия и любовта, която те променя към по-добро.

 

6. „Скритият дар“ от Джериес Авад

Подбирайте думите си добре и мислете, преди да ги изречете, особено пред онези хора, които истински обичате.

На шеста позиция в класацията ни е колекцията от 101 притчи, които Джериес Авад събира от близо и далеч. Той искрено се надява, че те ще ви вдъхновят да търсите и откривате необикновеното в обикновените неща, защото както се казва в една от историите: „Ако вашият подарък не е опакован така, както сте очаквали, то е защото е бил опакован много по-добре“.

 

5. „Уважавай себе си“ от Патриша Спадаро

Ти трябва да създадеш собствената си формула за себеоткриване и себеизразяване.

Това е най-търсената ни книга от поредицата „Жената и нейната вселена“. Според нас книгата е задължително четиво за всяка дама. „Уважавай себе си“ ни въвежда в един от най-големите парадокси и стресови фактори на нашето време: как да балансираме между нуждите на останалите и собствените си нужди, как да даваме и да получаваме.

 

4. „Мъжете си падат по кучки“ от Шери Аргов

Авторката Шери Аргов е направила мащабно проучване сред стотици представители на мъжкия пол, за да разбере кои женски качества ги привличат или отблъскват. В следствие на техните откровени отговори тя формулира истината, която много жени предполагат, но не осъзнават напълно – мъжът желае не красивата жена, а онази, която е умствено предизвикателство за него.

 

3. „И това ще мине“ от Дан Кединг

Мъдростта може да бъде открита навсякъде и по всяко време.

На трета позиция  е книга с вдъхновяващи истории. Тези простички истории ни напомнят, че много други хора преди нас са изпитвали същите чувства, смеели са се, отглеждали са потомците си и са мечтаели за по-добър живот.

 

2. „Бъди вода, приятелю“ от Шанън Лий

Усещането за несигурност е мощен двигател, който ни кара да правим всичко по силите си, за да избегнем това чувство.

На втора позиция в класацията ни е книгата, написана от дъщерята на световноизвестния Брус Лий – Шанън Лий. Издадохме книгата едва преди няколко месеца, а днес се нарежда сред най-любимите на българските читатели. В книгата ще откриете същността на учението на Брус Лий и ще разберете как то може да служи като инструмент за личностно израстване и самоактуализация. „Бъди вода, приятелю“ е покана да погледнем живота си от нов ъгъл, призив да следваме своето автентично аз.

 

1. „Да прецакаш Дявола“ от Наполеон Хил

Съществува решение за всеки проблем, без значение колко сложен може да изглежда той.

На първа позиция в класацията ни се нарежда световният бестселър на Наполеон Хил, който вече 10 години се радва на огромен читателски интерес в България. „Да прецакаш Дявола“, по думите на самия Хил, дава на човек ключа към затвора, в който той сам се е поставил. Основната ѝ ценност е, че тя очертава разликата между човека, който се носи по течението на живота без цел и посока.

 

 

Надяваме се 2022 г. да бъде още по-ползотворна както за нас, така и за вас, скъпи приятели! Кой е вашият фаворит? Споделете ни в коментар.

 

 

По статията работи Теодора Къцова.