Измина една вълнуваща седмица, изпълнена с много книги, позитивни емоции и вълнуващи срещи с вас – нашите читатели и приятели. Благодарим ви за любовта към книгите, която изпитвате и ни показвате не само на събития, а и всеки ден.

 

Бързаме да ви споделим заглавията, които влизат в тазгодишния Топ 10 на най-продаваните ни книги на ПроЛетния базар.

 

10. „Марая Кери: Смисълът“

Автобиографията на световноизвестната Марая Кери неслучайно попада в Топ 10. Тази книга съдържа спомените, неуспехите, страданията, оцеляването и песните на многократно награждаваната певица, авторка на песни, продуцент, актриса, майка, дъщеря, сестра, разказвач на истории и артистка. Без филтри. Това е една разтърсваща история за смелостта, страхът, непознатото, история за предадената, но триумфираща жена, която днес е Марая.

 

9. „Бизнес на високи токчета“

На девето място се нарежда книгата на Тамара Мелън, съосновател на обувната империя JimmyChoo, която за първи път разкрива своята забележителна и шокираща история за трудностите по пътя към успеха и високата цена, която плаща, за да превърне инвестиция от £150 000 в компания за милиарди долари. Това е книга за любителите на модата, за тези, които се интересуват от бизнес и предприемачество, както и за всеки, който обича историите за пари, власт и високи токчета.

 

8. „Защо мъжете никога не помянт, а жените никога не забравят“

Това е незаменим наръчник за разбиране на другия пол – веднъж и завинаги. Според д-р Мариан Легато – една от водещите специалисти в областта на половата медицина (наука за различията между мъжете и жените) – женският и мъжкият мозък се различават по структура и химически състав и по тази причина усещаме света по различен начин. Невъзможно е обаче да бъде запълнена тази физиологическа пропаст. „Защо мъжете никога не помнят, а жените никога не забравят“ ще ви помогне да разберете и дори „да мислите“ като противоположния пол и ще ви позволи неимоверно много да подобрите личните си и професионални отношения.

 

7. „Пустинно цвете“

Седмо място заема една разтърсваща история за пътя от номадския живот до модния подиум. „Пустинно цвете“ е истинската история за живота на сомалийката Уерис Диъри. Книгата е покъртителен разказ за невероятната сила на една жена, която на 5-годишна възраст е лишена по особено жесток начин от своята женственост заради чудовищен местен ритуал и която накрая, след множество обрати на съдбата, завладява световния моден подиум и се превръща в символ на женственост. Родена в африканската пустош и отраснала сред номади, на 12-годишна възраст Уерис избягва от семейството си, прекосява съвсем сама сомалийската пустиня до столицата на страната Могадишу, като се излага на риск да бъде похитена от хора и изядена от диви животни. Пътят й я отвежда в Лондон, където след години къртовски труд като прислужница Уерис става световноизвестен модел и се посвещава на каузата да помогне и на други жени да се изправят срещу варварските традиции и да променят живота си.

 

6. „Интимно единение“

Едва от няколко дни на пазара, книгата вече заема позиция сред най-продаваните ни. След успеха на „Пътят на осъзнатия мъж“ решихме, че е време да ви предложим още един шедьовър от световноизвестния с работата си в областта на личностното израстване и интимните взаимоотношения Дейвид Дейда. С помощта на тази книга можете да научите как да поддържате взаимоотношенията си живи – отвъд сексуално неутралните роли, толкова типични за днес – и създайте връзка, която е духовно еротична, сексуално дълбока и страстно отдадена на любовта.

 

5. „Скритият дар“

Повече от 10 години „Скритият дар“ е част от множество класации. Това е колекция от 101 притчи, които Джериес Авад събира от близо и далеч. Той искрено се надява, че те ще ви вдъхновят да търсите и откривате необикновеното в обикновените неща, защото както се казва в една от историите: „Ако вашият подарък не е опакован така, както сте очаквали, то е защото е бил опакован много по-добре“.

 

4. „Да прецакаш Дявола“

За пореден път в класацията ни се нарежда световният бестселър на Наполеон Хил, който повече от 10 години се радва на огромен читателски интерес в България. „Да прецакаш Дявола“, по думите на самия Хил, дава на човек ключа към затвора, в който той сам се е поставил. Основната ѝ ценност е, че тя очертава разликата между човека, който се носи по течението на живота без цел и посока.

 

Преминаваме към любимците на читателите ни по време на базара.

 

3. „Пътят на осъзнатия мъж“

На трето място се нарежда най-популярната книга на Дейвид Дейда. Ако искате да научите повече за това как да се справите едновременно с кариерата и семейството, жените и интимността, любовта, духовността и взаимоотношенията си, то тогава книгата е чудесен наръчник за справяне с тези предизвикателства. Авторът ви дава ясни съвети и практики на ума и тялото, които да ви помогнат да реализирате своя пълноценен живот незабавно и без компромиси.

 

2. „Денят на мъртвите“

На второ място е епичният финал на любимата ни поредица с Фрида Клайн от британското дуо Ники Френч. След седем книги, изпълнени с невероятни обрати, много мистерия и необичайни ситуации, „Денят на мъртвите“ е перфектният завършек. Преди десетилетие психотерапевтът Фрида Клайн попада в света на Дийн Рийв – жесток убиец, способен да се представи за почти всеки, човек, който може да изчезне безследно, психопат, следващ Фрида като сянка. Убийствата продължават, посланията стават все по-ясни и Фрида се впуска в опасна игра на котка и мишка. В ума ѝ проблясва една мисъл... която може да е началото на края.

 

1. „Бъди вода, приятелю“

На първа позиция в класацията ни е книгата, написана от дъщерята на световноизвестния Брус Лий – Шанън Лий. В книгата ще откриете същността на учението на Брус Лий и неговата уникална философия и ще разберете как те могат да служат като инструмент за личностно израстване и самоактуализация. „Бъди вода, приятелю“ е покана да погледнем живота си от нов ъгъл, призив да следваме своето автентично аз.

 

Ще се радваме да споделите в коментар дали сте чели някоя от тези книги.

 

До нови срещи!

 

 

По статията работи Теодора Къцова.