„Буда в работата“, успешни и щастливи в живота

Всеки от нас търси щастието, но колко всъщност го намират? Всеки от нас търси смисъл, но колко успяват да го открият и да го задържат? Всеки от нас търси баланс, но колко от нас разбират, че балансът не е крайна точка, а постоянно движение?

В преследването на така желаното щастие, смисъл и баланс, много хора губят връзка със себе си дотолкова, че започват да си вредят сами. А най-тъжното е, че така неизбежно се отдалечаваме от всичко, което ни липсва в живота.

Ако търсите мечтаната работа и живот, от който да черпите с усмивка всеки ден, Буда в работата: в търсене на цел, баланс и щастие на работното място е точно за вас.

Книгата на Гийтанджали Пандит, индийски специалист по човешки ресурси и предприемач в областта на управление на знанието, ни води из дебрите на кариерната действителност на XXI век. Пандит представя основните будистки принципи на достъпен език с помощта на увлекателни истории от живота на Буда. Отивайки отвъд теорията, Пандит показва как самата тя използва тези принципи, за да достигне до водещи позиции в компании като India Today Group, Zee Media Corporation Limited и EIH Limited.

Като разкрива пресечните точки между будистката мъдрост и своята кариера, Пандит иска да ни помогне да намерим (или създадем) работно място, което ни изпълва с желание за усъвършенстване и ни носи усещане за смисъл. С други думи, Буда в работата е книга за хората, които сме, и за тези, които можем да бъдем, ако поемем отговорност за собствения си живот.

Докато четете Буда в работата, вие ще намерите отговорите на любопитни въпроси като кои са отличителните черти на истинския лидер, защо компаниите, чиито служители гледат на работата си като на мисия, често постигат по-добри финансови резултати и каква е връзката между уважението, което показваме към околните, и успехите, които постигаме. От книгата ще научите също как привидно безнадеждните ситуации ни помагат да открием своето по-добро Аз и защо трябва да се научим да бъдем лидери на самите себе си, преди да имаме каквито и да било претенции да бъдем лидери на други хора.

За разлика от други наръчници, Буда в работата не дава готови решения. Пандит указва посоката и предлага инструменти, които ще ни помогнат да преодоляваме предизвикателствата по пътя. Тя обаче не посочва финалната дестинация на нашето пътуване, а ни оставя сами да определим крайната си цел. Причината: Пандит осъзнава напълно, че всеки човек разбира понятия като щастие, успех и смисъл по свой собствен начин и затова трябва да ги намери сам.

След като прочетете Буда в работата, вие ще разполагате с нагласата, знанията и ролевите модели, с чиято помощ ще можете да работите това, което мечтаете. От вас се изисква единствено да се заловите за работа и да се запасите с достатъчно търпение. Защото, както пише Пандит:

„Никое усилие не е напразно. Никое усилие не остава без резултат. Усилието и резултатът могат да са разделени във времето, но накрая ще са видими за всички. Гаранция. Това е природният закон и законът, който управлява живота. Проблемът произлиза от нетърпеливостта ни, липсата на вяра в неизбежното възнаграждаване на усилието с резултати. А когато между двете има дълъг период на чакане, повечето от нас започват да рушат добрата работа, която са наченали“.

 

Автор: Даниел Пенев

Можете да закупите Буда в работата през сайта на AMG Publishing и от всяка добра книжарница в страната.

 

 Откъс от книгата:

 

Публикация от: in Новини на .

Коментари

    Няма коментари към тази публикация.

Остави коментар