Menu

Сладкото на дъното на пая (Флавия де Лус №1)

„Сладкото на дъното на пая“ е първата книга от поредицата на канадския писател Алън Брадли за Флавия де Лус, превърнала се в истинско явление в света на криминалната проза.

Редовна цена: 13,95 лв.

Промоционална цена: 12,56 лв.

Не е в наличност

Автор Алън Брадли
Преводач Катя Перчинкова
Жанр Тийн
Поредица Мистериите на Флавия де Лус
Корица Мека корица
Брой страници 400
Размери 13 х 20
Дата на издаване 7.11.2011 г.
ISBN 9789549696363

Описание

Издадена в 34 страни.

16 седмици бестселър на „Ню Йорк Таймс”.

Носител на наградата „Дагър” на Асоциацията на авторите на криминални романи за най-добър дебют през 2007 г.

Старо провинциално имение някъде в Англия – годината е 1950-а. Необикновено момиче на име Флавия де Лус с ексцентричен баща и две досадни сестри. Изоставена химическа лаборатория, в която не влиза никой друг освен Флавия – там тя се отдава на своето любимо занимание – забъркването на отрови.

Съвсем нанадейно в Бъкшоу – имението, което семейство Де Лус нарича свой дом, започват да се случават странни явления. Някои мистериозно подхвърля на прага на къщата умряла птица, на чиито клюн е забита пощенска марка. Няколко часа по-късно Флавия намира непознат мъж сред лехата с краставици в градината. Той издъхва пред очите й, прошепвайки една-единствена дума: „Прощавайте”. 

„Ще ми се да кажа, че се уплаших, но не ме беше страх. Напротив. Това бе най-интересното нещо, което някога ми се беше случвало.“

Надарена с интуитивния ум на детектив и обаянието на ексцентричен учен, Флавия се впуска в разследване на мистериозната смърт и се натъква на неочаквани разкрития за миналото на фамилия Де Лус. 

„Сладкото на дъното на пая“ е първата книга от поредицата на канадския писател Алън Брадли за Флавия де Лус, превърнала се в истинско явление в света на криминалната проза. Не само защото още с дебютния си роман 69-годишният инженер неочаквано става световно известен като автор на детективски истории и печели множество авторитетни награди, но и защото той успява да продаде правата за издаването му в Канада, САЩ и Великобритания само въз основа на първата глава и резюме на съдържанието. Всъщност така Брадли си осигурява договори не само за една книга, а за поредица от три. Днес поредицата вече наброява пет книги.

Макар да е само на единадесет години, очарователната Флавия не отстъпва по нищо на героите от златната ера на криминалния жанр като Шерлок Холмс, мис Марпъл и Еркюл Поаро. Тя спечелва симпатиите на всеки, който я е следвал по пътищата на градчето Бишъпс Лейси, докато тя умело направлява своя велосипед Гладис.

Загадъчната атмосфера на старото английско имение, портретът на ексцентричното семейство, внезапните обрати в сюжета, ироничните забележки на главната героиня и изкусно вплетените детайли от разнообразните интереси на персонажите – като колекционирането на марки и производството на отрови – всичко това превръща романа „Сладкото на дъното на пая” в майсторски разказана история и невероятна литературна наслада за хора от 8 до 95-годишна възраст.

Напишете своето собствено мнение

Как оценявате тази книга? *

  1 * 2 * 3 * 4 * 5 *
Дайте своята оценка за книгата

Мнения на клиенти

  • Защо не сте издали другите книги от поредицата? Мнение на Svetoniki / (Публикувано на 26.12.2019)
    Дайте своята оценка за книгата
    Здравейте, аз съм много потресена защо книгите от тази така интересна и интригуваща поредица не са издадени до край. Тази година беше издадена 10 книга от поредицата в чужбина. Бих ви била много благодарна, ако се захванете и да до преведете останалите книги. Благодаря за разбирането надявам се в бъдеще да издавате все такива необикновени и заинтригуващи книги в България и се надявам да си довършвате работата до край както си му е редът.

Допълнителни предложения

Редовна цена: 15,95 лв.

Промоционална цена: 14,36 лв.

Редовна цена: 19,95 лв.

Промоционална цена: 17,96 лв.

Редовна цена: 17,95 лв.

Промоционална цена: 16,16 лв.