Дървото на коприната

Задължително попълнение към колекцията от исторически романи. (Midwest Book Review)

Изпрати email на приятел
Наличност: На склад
SKU
9786197494198
Промо цена 15,96 лв. Редовна цена 19,95 лв.
-
+

Принуден да избяга от Рим поради нашествието на остготите, търговецът Никандер среща Марий – жесток римски легионер, който става негов съюзник. Двамата отиват в Константинопол, за да потърсят нов живот и, нуждаещи се спешно от пари, измислят няколко на пръв поглед невъзможни схеми. Въоръжени със смелата идея да откраднат скъпоценната тайна на производството на коприна от далечен Китай, Никандер и Марий предприемат опасно пътуване, което никой досега не е успял да направи. За целта обаче трябва да измамят могъщия император Юстиниан и останалата част от неговите страшни византийски сановници. А в Римската империя нищо не е такова, каквото изглежда.

Завладяваща история, изпълнена с цвят и събития. Много от героите в книгата са реални хора, живели и умирали през VI век. Останалите персонажи, включително Никандер и Марий, са измислени, но пасват перфектно и са напълно достоверни участници в сюжета.

Historical Novels Review

Заинтригуван от тайнствения път на коприната от Китай до Запада и след продължително проучване на историческите извори, Джулиан Стокуин създава една вълнуваща история, развиваща се през VI век, изпълнена с много хумор, приключения и неочаквани ситуации.

Стокуин е живял в Далечния изток и е посетил много от описаните места. Детайлите в тази книга, както и във всички други негови произведения, са ярки и придават автентичност на разказа. „Дървото на коприната“ е прекрасна история, в която можете да се потопите, независимо дали в студена зимна нощ край огъня, или в горещ летен ден на плажа... Книга, която просто трябва да се прочете.

Booksville

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повече информация
Автор Джулиан Стокуин
Преводач Росица Тодорова
Жанр Исторически роман
Корица Мека корица
Брой страници 600
Размери 13 х 20
Дата на издаване 6.08.2020 г.
ISBN 9786197494198
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Дървото на коприната
Вашият рейтинг