Водолеите

„Водолеите“ е роман за срещата на човека със собственото му предопределение, за прозирането отвъд реалността и разчитането на знаците, за ролята на личността в изпълнението на един по-висш вселенски план.
Изпрати email на приятел
Наличност: Изчерпано количество
SKU
9789549696271
Промо цена 5,40 лв. Редовна цена 6,00 лв.

„Водолеите“ е роман за срещата на човека със собственото му предопределение, за прозирането отвъд реалността и разчитането на знаците, за ролята на личността в изпълнението на един по-висш вселенски план.

Може ли човечеството да изпрати послание само до себе си? Каква е мистериозната връзка между човешкия вид и този на най-интелигентните морски обитатели – делфините? Какво би станало, ако хората можеха да декодират ултразвуковите образи, които делфините предават помежду си? Райън Ериксън води безгрижно съществуване на телевизионна знаменитост, докато тези въпроси не започват да го измъчват, след като за един ден преживява три необичайни срещи – с възрастен рибар, спасен от делфини в тъмните води на океана през 1945 г., и с екип от двама изследователи, които се надяват, че могат да разберат как делфините общуват помежду си. Общата решимост на героите да разчетат тайния език на морските бозайници обаче прераства в нещо много по-мащабно и значимо – вълнуващо духовно пътуване, чиято цел е да разкрие истината за връзката между делфините, древните пророчества за края на света, ерата на Водолея и духовното пробуждане на човечеството.

- Коя си ти?

- Аз съм онази, която повика.

- Моят ангел хранител? Последва продължително мълчание.

- Ако подобно определение те успокоява, не се колебай да ме наричаш така - отговори накрая гласът.

- Тук си, защото умирам, нали? Пак последва мълчание.

- Тук съм, защото ме призова.

- Добре тогава, ще попитам по друг начин: Ще умра ли тази нощ? - докато изричаше въпроса потрепери, защото му се струваше, че знае отговора.

- Не, Върн, няма да умреш тази нощ. Никой не си отива от живота, независимо колко кратък или дълъг е бил, без да изпълни предопределената си цел тук на земята.

Ако се увличате от вдъхноваващи духовни приключения, като Селестинското пророчество, Алхимикът и Свещеното пътуване на мирния воин, романът Водолеите със сигурност ще ви хареса. Не мога да си представя по-поучителна и толкова навреме появаваща се книга.

Д-р Джим Търел, създател на Центъра за духовни отрития

Повече информация
Автор Ерик Ранкин
Преводач Катя Перчинкова
Жанр Съвременна проза
Поредица -
Корица Мека корица
Брой страници 272
Размери 14,5 х 21
Дата на издаване 9.09.2010 г.
ISBN 9789549696271
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Водолеите
Вашият рейтинг
Допълнителни предложения