Маркетинг без бюджет? Да, точно така!

Ако сте собственик или маркетинг мениджър на малък или среден бизнес, вероятно ежедневно се питате какво бихте могли да предприемете, за да направите бранда си по-разпознаваем. Също толкова вероятно е да мислите, че за изграждането на успешен бранд неизбежно трябва да инвестирате в скъпи рекламни кампании в медии и по други традиционни канали.

Въпреки че е от значение, платената реклама е само една част от огромния маркетинг пъзел. В случай че търсите евтини, но ефективни начини за промотиране на компанията си, Маркетинг без бюджет. 50 работещи инструмента на Игор Ман е точно за вас.

Наръчникът, претворен на български от Валерий Зайцев, е насочен най-вече към собственици, акционери, маркетинг специалисти и топмениджъри на малки и средни по големина фирми.

Дело на най-известния маркетинг специалист в Русия, Маркетинг без бюджет представя 50 ефективни инструмента за маркетинг, които могат да бъдат използвани безплатно или при ограничен бюджет. Ман е събрал на едно място идеи от сфери като реклама, продажби, PR, бизнес развитие и клиентоориентираност.

Инструментите в Маркетинг без бюджет са представени в отделни глави с еднаква структура: цел, същност на инструмента, сложност на реализация, прилагане на практика, срок и план за внедряване, съвети от автора, информация за експерти в съответната област и препоръки за четене. Авторът също така подсказва на кого е най-добре да се възложи внедряването на съответния инструмент.

Чудите се за какви инструменти става дума в Маркетинг без бюджет? Ето само няколко примера: сторителинг, несчетоводно ценообразуване, денонощно обслужване, клиентски бази данни, посещения и обаждания от учтивост, вътрешни обучения, съвместни маркетинг кампании с други фирми, корпоративен блог, имейл маркетинг, социални мрежи и мониторинг на конкуренцията.

Различни по своята същност, 50-те инструмента образуват цялостен комплекс, с чиято помощ ще можете да оптимизирате бизнеса си, да подобрите отношенията си с клиентите си, да увеличите продажбите си и да популяризирате компанията си и продуктите/услугите, които тя предлага.

Маркетинг специалистите могат да допринесат за създаването на нови продукти, които да се продават като топъл хляб, увеличаването на пазарния дял и намирането на нови пазари, пише Ман, но това може да стане само в сътрудничество с останалите отдели. Според него е далеч по-добре на маркетинг специалистите да бъдат възлагани задачи като задържане на сегашните клиенти и привличане на нови, както и подпомагане на продажбите.

Освен че показва как маркетингът може да бъде едновременно евтин и ефективен, Маркетинг без бюджет ни запознава с пазара в страна като Русия и така ни позволява да погледнем към маркетинга от един по-различен ъгъл, а не както обикновено през очите на автори от САЩ и Западна Европа. Сборникът се основава на опита на Ман, който от 1993 г. насам си е сътрудничил с корпорации като Ciba-Geigy (от 1996 г. Novartis), Lucent Technologies, Alcatel, Konica Corporation и агенцията за недвижими имоти МИАН. Зад гърба си Ман има над 10 книги, сред които Маркетинг на 100%, Точки на контакт и Номер 1, а обученията и семинарите му в Русия са били посетени от над 500 000 души.

 Игор Ман

Маркетинг без бюджет ще ви помогне не само да изпреварите конкуренцията, но и да задържите преднината си. От вас се изисква единствено да прочетете съветите на Ман, да прецените кои от тях биха ви свършили работа и да започнете да ги прилагате на практика в най-кратък срок.

Можете да закупите сборника през нашия сайт и от всяка добра книжарница в страната. Откъс от книгата ще намерите тук.

Автор: Даниел Пенев

Публикация от: in Новини на .

Коментари

  • Uwunelowisuje
    .
    Http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Order Amoxicillin 500mg <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Amoxil</a> http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
  • Uutidesuceluo
    .
    Http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Amoxicillin Without Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

Остави коментар