Адам Браун

Адам Браун е един от най-известните американски предприемачи и филантропи. Той е основател на Pencils of Promise – неправителствена организация, която набира средства за изграждането на училища в бедни райони на развиващи се държави.

Адам е роден в Ню Йорк в консервативно еврейско семейство. Отгледан е в Гринуич, Кънектикът. Миналото на близките му е изпълнено с тежки събития. Когато е 14-годишна, баба му Ева е изгонена от дома си в Унгария и губи 27 членове от семейството си в концентрационния лагер Аушвиц, а след това е изпратена в Берген-Белзен. Именно на тази жена Адам посвещава и първото построено от Pencils of Promise училище.

През октомври 2008 г., в разгара на световната рецесия и в навечерието на 25-ия си рожден ден, Адам открива банкова сметка на името на Pencils of Promise с инвестиция от 25 долара. Към 2020 г. организацията е направила първа копка на над 500 училища в Лаос, Гватемала, Никарагуа и Гана, много от които вече са завършени. Организацията е подкрепена от много знаменитости, а един от най-отдадените на идеята е Джъстин Бийбър.

Какво вдъхновява човек с престижно образование да замени обещаваща и доходоносна кариера за една идея с кауза? Какви са предизвикателствата по пътя и какво означава да имаш екип от съмишленици? Повече за Адам Браун и Pencils of Promise можете да прочетете в книгата „Обещанието на един молив“.

Александър Христов

Д-р Александър Христов е ПР специалист и университетски преподавател, съосновател на ПР агенция Параграф 42. Опитът му с кампании и клиенти през последните 20 години му е дал много знания, но и уюта на (само)иронията. Иначе спи малко, пише много – и е убеден, че комуникациите могат да бъдат двигател на големи промени в бизнеса и обществото.

Ан Богъл

Когато става дума за нейния живот и писане, Ан Богъл цитира реплика на Емили Дикинсън: „Обитавам възможността“. Тя е специалист по възприемането на стари идеи от нова гледна точка и представянето им на читателите по такъв начин, сякаш ги срещат за първи път.


През 2011 г. Ан стартира блога Modern Mrs Darcy, чието име заимства от героинята на Джейн Остин. Той не се вписва точно в съществуващата блог ниша (макар, че на Ан ѝ е приятно да чува, че е „лайфстайл блог за книжни плъхове“), но въпреки това бързо си печели предани, умни, вежливи читатели, които харесват маниера на Ан да избърсва праха от стари идеи и да ги поднася по нов начин.


А последователите на Ан обичат да четат. Макар Modern Mrs Darcy да не е само читателски блог, Ан често пише за книги и четене. Списъците ѝ с книги са сред най-популярните ѝ постове. Тя е известна сред читатели, писатели и издатели като създател на вкусове. През 2016 г. стартира подкаст, What Should I Read Next?, популярно предаване, посветено на намирането на идеалната книга за всеки, книготерапия и всякакви неща, свързани с книгите и четенето. През 2019 г. стартира и втори подкаст, One Great Book, в който всяка седмица Ан вади от личния рафт любима книга и разказва за нея на читателите си в рамките на десет минути или по-малко.


Ан живее в Луисвил, щата Кентъки, със съпруга си и четирите им деца.

АНТОАНЕТА СЛАВОВА

Антоанета Славова е родена е в Благоевград, но на 18-годишна възраст се премества в София, където завършва медицина, специализира психиатрия и работи почти 10 години в Катедрата по психиатрия на Медицинска академия. От 1992 г. живее и създава частна практика в Южна Африка – първоначално в Дърбан, а от 2015 г. в Йоханесбург. Профeсионалният ѝ подход е фокусиран върху човешките въпроси за смисъла на съществуването, свободата,  самотата и идентичността, които са в синхрон със същността на литературните търсения. Има още два публикувани романа – „Картини от едно бягство, считано за спасително“ (1997 г.) и „Между“ (2004 г.).

Антоанета Славова е от хората, за които животът е като калейдоскоп – картините и цветовете се променят непрекъснато – от снежните върхове на Рила и златната софийска есен до синьото на Индийския океан. Заминаването за Южна Африка е провокирано от желанието за разчупване на вътрешните и външните ограничения, които я задушават и не ѝ дават жадуваната свобода на мисълта.

Годините работа като психиатър и психотерапевт не намаляват интереса и удивлението ѝ пред палитрата на човешката душа. Всяка личност е толкова различна и индивидуална и същевременно носи и изгражда общото лице на човешкото. Като роман, като много романи.

Професионалните интереси на Антоанета Славова са основно насочени към тревожностните разстройства, депресията и вид психотерапия, базирана на екзистенциалната философия, засягаща въпросите за съществуването – смисъла, свободата, самотата, изборите, нуждите, потенциалите, другите и ние.

Интерес за нея представляват трудовете на философи като Хайдегер, Киркегор, Ницше, Сартр, Камю, както и на съвременните френски философи Ролан Барт, Жак Дерида, Юлия Кръстева, Филип Солерс, Жак Лакан. Любовта ѝ към литературата се подсилва от автори като Хорхе Луис Борхес, Самюъл Бекетр Хавиер Мареас, Мишел Уелбек, Дж. М. Кутси.

Понастоящем Антоанета Славова живее в Йоханесбург – не само град на златото, но и един от най-зелените градове в света.

БАРБАРА ШЕР

Барбара Шер (1935 – 2020) е кариерен и лайфстайл коуч и автор на седем бестселъра за личностно развитие и целеустременост, преведени на много езици. Тя е известна и с телевизионните си изяви в САЩ, някои от които в The Oprah Winfrey Show, The Today Show, 60 Minutes и Good Morning America. Барбара Шер изнася лекции и участва в професионални конференции по целия свят.

брад стълбърг

Брад Стълбърг изследва принципите на майсторство и благополучие, които надхвърлят възможностите. Особено се интересува от философските и психологическите основи на съвършенството. Освен писател, работи и като ментор, като прилага принципите, за които пише. Автор е на „Принципите на застопоряването“ и съавтор на книгите Peak Performance и The Passion Paradox.

БРАЙЪН ТРЕЙСИ

Брайън Трейси е световноизвестен лектор по теми като психология на успеха, лидерство, предприемачество и мениджмънт. Годишно говори пред повече от 250-хилядна публика, консултирал е над 2 милиона души и 1000 компании. Най-известните му книги са „100-те абсолютни закона на бизнес успеха”, „Как да постигаме целите си”, „Забогатейте по свой начин” и други.

гари вайнерчук

Гари Вайнерчук е сериен предприемач и президент на VaynerX, главен изпълнителен директор на VaynerMedia, както и създател и главен изпълнителен директор на VeeFriends. Гари е смятан за един от водещите световни умове за следващите събития в областта на културата, актуалността и интернет. Известен като ГариВи (GaryVee), той е определян като един от най-напредничавите мислители в бизнеса – той своевременно разпознава тенденциите и моделите, за да помогне на другите да разберат как тези промени влияят на пазарите и поведението на потребителите. Независимо дали става дума за изгряващи артисти, електронен спорт, инвестиране в NFT, или цифрови комуникации, Гари разбира как да изведе на преден план значимостта на марката. Той е успешен ангел инвеститор с ранни вложения в компании като FacebookTwitterTumblrVenmoSnapchatCoinbase и Uber

ГЕРГАНА ДИМИТРОВА

Гергана Димитрова е родена в Дупница в семейство на инженер и учител. Мечтае да бъде лекар и кандидатства медицина, но в последствие записва в ХТМУ със специалност „Органичен синтез“. От 2018 г. живее в гр. Пловдив. 

Гери стартира своя YouTube канал на 02.01.2015 г., докато е все още студентка. В канала първоначално споделя видеа на тема красота и козметика, а по-късно добавя и такива за лайфстайл, забавни ситуации, влогове и др.

Любимите ѝ хобита са ченете на книги, готвене, кино и пътувания.

Да помага на хората я прави щастлива. Още на 14-годишна възраст организира благотворителен концерт в гр. Дупница, който има за цел набиране на средства за деца със специални образователни потребности, а на 16 години започва да подкрепя организации в борбата с трафика на хора. Заедно с деца от други градове играят постановки в страната, които имат за цел да запознаят тинейджърите с този проблем и да ги научат как да се предпазват. Наградена е с медал за „Почетна личност на гр. Дупница“ от кмета на града заради социалната ѝ ангажираност и множеството благотворителни дейности. От дете тя обожава животните – имала е папагали, рибки, коте, зайчета, а от няколко месеца е стопанин на померана Алфа.

Гийтанджали Пандит

Гийтанджали Пандит е индийски специалист по човешки ресурси и предприемач в областта на управление на знанието. В над 22-годишната си кариера работи за компании като India Today GroupZee Media Corporation Limited и EIH Limited. Автор е на книги и статии за кариерно управление. Днес Пандит, която приписва успеха си на прилагането на будистката мъдрост на работното място, помага на хора и организации да прилагат на практика принципите, описани в „Буда в работата“.

д-р мариан дж. легато

Д-р Мариан Дж. Легато е професор по клинична медицина в Колумбийския университет, където е основала и ръководи Сдружението за джендърна медицина. Носителка е на много награди за работата си и е авторка на книгите „Женското сърце", „Какво трябва да знаят жените" и „Реброто на Ева".

дан кединг

Дан Кединг е международно признат разказвач на приказки. Участвал е в някои от най-престижните форуми за разказване на истории, както и в Националната конференция на разказвачите. Записите му с приказки са печелили наградата на Американската библиотечна асоциация и шест световни награди. Първата му книга „Истории за надеждата и духа“ спечели престижната награда на Ан Изърд за най-добър разказвач и световната награда за разказване на истории, а втората му книга, "Английски народни приказки" в съавторство с Ейми Дъглъс, печели световната награда за разказване на истории. В продължение на 20 години Дан Кединг води рубрика в „Сайн Аут“ – списание за народна музика.

Даниел пенев

Даниел Пенев е журналист, редактор и преводач от/на английски език. Автор на „Хората, които променят България“ (AMG Publishing, 2019), „От нас зависи“ (AMG Publishing, 2020) и съавтор на „Да тичаш към себе си“ (AMG Publishing, 2021) преводач на „Обещанието на един молив“ (AMG Publishing, 2020) и „Буда в работата“ (AMG Publishing, 2018) и редактор на „От тук до края на сърцето“ (Цвета Тодорова, 2020) и „Маркетинг без бюджет“ (AMG Publishing, 2018). Негови статии са публикувани в български и международни медии като сп. Клуб Z, BBC Знание, TrueStory.bg, EurActiv.com и Balkan Insight. Даниел има бакалавърска степен по журналистика и политически науки от Американския университет в България и магистърска степен по международни отношения от Центролноевропейския университет. Повече информация за работата му ще намерите на danipenev.net.

Родом от Кюстендил, Даниел завършва средното си образование в ЕГ „Д-р Петър Берон“. Впоследствие придобива бакалавърска степен по журналистика и политически науки и международни отношения от Американския университет в България и магистърска степен по международни отношения от Централноевропейския университет в Будапеща. От 2010 г. насам участва в обменни програми и обучения в страни като Великобритания, Германия, Чехия, Исландия и САЩ и трупа опит в bTV, Dnevnik.bg, Reduta.bg, Европейския парламент в Брюксел и платформата за видеоуроци и тестове „Уча.се“.

дейвид дейда

Дейвид Дейда е познат в целия свят с работата си в областта на личностното развитие и интимните взаимоотношения. Преподавал е и е провеждал проучвания в Медицинското училище на Калифорнийския университет в Сан Диего, в Калифорнийския университет в Санта Круз, в Щатския университет в Сан Хосе, в института „Лексингтън“ в Бостън, и в Ecole Polytechnique в Париж, Франция. Автор е на книгите Intimate Communion, It’s a Guy Thing, The Way of the Superior Man, Woman’s Love, Man’s Freedom и The Way of the Superior Lover.

джеймс тредуел

Джеймс Тредуел е роден в Западен Лондон. Настоящата му кариера на писател на фентъзи романи вероятно се дължи на дългите часове в детството, прекарани в четене на скандинавски митове и легенди, преразкази на ИлиадаОдисея и Хрониките на Нарния и играене на Dungeons and dragons. Започва кариера като университетски преподавател по Английска литература от XVIII и XIX век, която прекратява, за да бъде писател „на пълен работен ден“. Живял е в Оксфорд и Монреал, но в момента се е установил в родния си Лондон, където живее с жена си и двете си деца.

дж. л. колинс

Дж. Л. Колинс е финансов експерт и автор. В блога си www.jlcollinsnh.com той предлага ефективни насоки и ресурси за разбиране на инвестирането с увереност. Прекарва по-голямата част от кариерата си в издателския бизнес, но това е почти без значение. Това, което има значение (за него, а сега и за нас), е неговата движеща амбиция да има сумата „Майната ви“. Според него от всички неща, за които можете да харчите пари, най-важното е вашата свобода. Това е и ключовото послание, което иска да предаде на дъщеря си през 2011 г., стартирайки своя блог като средство за архивиране на този и други уроци за нея. От това скромно начало, за голяма негова изненада, той достига международната читателска публика, на която се радва днес.

джериес авад

Произходът на Джериес Авад е не по-малко интересен от неговите притчи. Роден е през 1956 г. в Назарет, Израел – родното място на Исус Христос, в християнско палестинско семейство. Завършва инженерство в технологичния институт в Хаифа. В продължение на години събира вдъхновяващи истории с поуки от цял свят и омагьосан от мъдростта, извираща от тях, решава да публикува една част в книгата „Скритият дар“. Тя е издадена първо на арабски, а после и на иврит. 

джулиан стокуин

Джулиан Стокуин е британски автор на исторически приключенски романи. На четиринайсетгодишна възраст е изпратен във военноморско училище, а на петнайсет вече е част от Кралския флот на Великобритания. Освен с „Дървото на коприната“, той е известен и с поредицата Thomas Kydd. До момента е написал над 20 книги. Живее в Плимут със съпругата си Кати.

Дон грийн

Дон Грийн е изпълнителен директор на фондация „Наполеон Хил“. За него трудовете на Хил са източник на знание и вдъхновение. Те променят живота на Дон, както и на много други хора.
Дон Грийн, син на миньор, е роден в град в Апалачите – Стратън, щата Вирджиния. От ранна възраст Дон развива предприемачески нюх. На 15-годишна възраст стартира първото си бизнес начинание – събира такса от желаещите да видят мечката му – домашен любимец. Да, жива мечка. След поредица от ранни бизнес успехи, на 42 години става изпълнителен директор на небанкова финансова институция. В този момент компанията е на ръба да бъде затворена от федералните банкови власти поради загуба на капитал в размер на 1,5 милиона долара през предходните три години.
Наближавайки 60години, е поканен от попечителите на фондация „Наполеон Хил“ да стане неин изпълнителен директор и да управлява делата ѝ на пълно работно време.

ед шийрън, филип бута

Едуард Кристофър Шийрън е британски певец, музикант, автор на песни и актьор. Роден е в Халифакс, Западен Йоркшир, израснал е в Съфолк. От ранна детска възраст започва да свири на китара и скоро след това започва да пише собствени песни. През 2008 г. се мести в Лондон, за да преследва своята страст – музиката. Популярността му по света се засилва след като заминава за САЩ през 2012 г. Носител е на четири награди „Грами“ за Thinking Out Loud (песен на годината за 2015 г.), най-добро поп солово изпълнение на Thinking Out Loud (2015г.), Shape of You (най-добро поп солово изпълнение за 2017 г.) и за най-добър албум ÷ (Divide), както и на десетки други отличия. През 2017 г. печели първото място за най-излъчван изпълнител в музикалното приложение Spotify с над 6,3 млрд. слушания на песните му. 

Филип Бута е най-младият носител на Наградата на принца на Уелс за млад художник във Великобритания – печели я на 16-годишна възраст през 1998 г. Завършва бакалавърска степен по дизайн и изкуства в Central Saint Martins. През 2008 г. е определен от The Powerlist – топ 100 на най-влиятелните хора във Великобритания, като „многообещаваща фигура“, а през 2009 г. е нает да нарисува портрет на негово кралско височество принца на Уелс.

Ерин Кели

Ерин Кели е британски журналист и автор на книги в жанра психологически трилър. Родена е в Лондон, израства в Есекс. Започва журналистическата си практика през 1998 г. Писала е за вестници и списания като The Sunday TimesThe Sunday Telegraph, Daily Mail, Express, Red, Psychologies, Marie Claire, Elle и Cosmopolitan.

Игор Ман

Игор Ман е един от най-известните маркетингови специалисти в Русия, консултант, лектор, издател. Автор е на десетки книги за маркетинг и всяка година участва в корпоративни и открити обучения и семинари. През 1993 г. става мениджър маркетингови комуникации в московския офис на швейцарската компания Ciba-Geigy и оттогава маркетингът е неизменна част от живота му. Някои от компаниите, с които си сътрудничи през годините, са Lucent TechnologiesAlcatelАрктелKonica CorporationАН МИАН.

Кара Алвил Лейба

Кара Алвил Лейба е авторка на бестселъри, сертифициран лайф коуч и основател на TheChampagneDiet.com. Бляскавият й модел за самопомощ привлича хиляди жени, които се включват в нейните семинари и търсят лично съветите й. Кара е автор на статии в GlamourShapePopSugarCosmopolitanMarie ClaireMSN.com и The Daily Mail. Участва в телевизионни предавания по много национални и регионални телевизии в САЩ. 

Карл Онорѐ

Карл Онорè е журналист, писател и мотивационен лектор. Роден е в Шотландия, но израства в Канада, а днес живее със семейството си в Лондон. Негови статии са публикувани в медии като The Economist, Observer, Miami Herald и National Post. Като „гласа“ на движението за бавен живот той учи хората как да живеят пълноценно в забързания съвременен свят. Говори пред учители, предприемачи, ИТ специалисти, лекари и др., а сред клиентите му са и компании като Microsoft, Reuters, Citibank, Barclays, Unilever, L’Oréal и McKinsey. Книгите му са публикувани на над 30 езика. „Забави темпото“ е първата от тях.

краси георгиев

Красимир Георгиев, или просто Краси, както обича да го наричат, е ултрамаратонец с кауза, съосновател на програмата за насърчаване на физическата активност на работното място Chair UP и мотивационен лектор. След около две десетилетия във Великобритания и САЩ и десетки избягани маратони и ултрамаратони по света, Краси се завръща в България през септември 2017 г. Няколко месеца по-късно придобива национална популярност покрай 36-часовото си бягане на пътека в столичен търговски център, чрез което събира 16 000 лв. в подкрепа на деца, преборили онкохематологични заболявания. Това събитие му показва, че може да допринесе за подобряването на живота у нас с помощта на спорта. Оттогава насам организира нестандартни благотворителни инициативи като 55-часово бягане в Пловдив и 27,5-часово теглене на пикап в София, подкрепя дейността на организации като Фондаия „Заедно в час“ и JAMBA и изнася мотивационни лекции в училища и на различни събития. От ноември 2020 г. е водещ на предаването „Човешкото и свръхчовешкото“ по ТВ Българе.

Крис Прентис

Крис Прентис е съосновател и директор, съвместно със сина си, Пакс, на световноизвестния Център за лечение на зависимости „Преходи“ в Малибу, Калифорния. Той е и авторът на популярните „Алкохолизъм и лечение на зависимости: Холистичен подход към пълното възстановяване“ и „Дзен и изкуството на щастието“ и е написал дузина книги по китайска философия и личностно развитие под псевдонима Ву Вей. Прентис е водил курсове за личностно израстване в Южна Калифорния и е написал, продуцирал и режисирал пълнометражен филм. Живее в Малибу, Калифорния, с жена си Лин.


Може да посетите уебсайта на неговия Център за лечение на зависимости „Преходи“ на www.passagesmalibu.com. За повече информация за книгите му, посетете www.powerpresspublishing.com.

Лариса Парфентиева

Лариса Парфентиева е експерт в областта на личностното развитие и реализация, оратор, мотиватор, писател. Участвала е в TEDx в град Казан, провежда мастър класове и персонални консултации. Автор на книгите „100 начина да промениш живота си (Част 1 и 2)“ и „33+. Азбука от житейски истории“.

Лео бианки

Момчето, което се изгуби и намери по пътя

Не крия, че обичам да разказвам истории за личности, които променят ситуацията около себе си с воля и талант.
Не съм предполагал, че един ден ще работя върху книга за готвач.
Да, готвач, пицар, майстор на пастата, телевизионна звезда, герой от „Биг Брадър“, „Мастър шеф“, водещ на „Животът е прекрасен“ по bTV, певец, при това рапър...
Спирам до тук с публичните образи на Лео Бианки, момчето от Италия, което запомнихме от участието му в един от първите сезони на „Биг Брадър“ в България.
Зад симпатичната фасада на татуиран пицар се крие едно чувствително и смело момче, което иска да поправи някои от грешките по своя път.
Работейки върху тази книга, аз откривах различните лица на момчето от италианската провинция – пълно с мечти, често изпадащо в безпътица, но вярващо, че в живота трябва да има цел и посока.
Тази книга прилича на сериал – с музика, любов, мутри, неочаквани обрати на съдбата, красиви момичета и лоши момчета, загуба и болка...
Тази книга е път. С посока.
Лео Бианки вярва, че за да получиш, трябва да дадеш.
Днес той е модел за подражание – баща, съпруг, работодател, човек, заставащ зад смислени каузи.
Мечтател.
Един италианец, намерил се в България.

Георги Тошев

Людмила Нинова

Людмила Нинова е позната на читателите с три стихосбирки и с друго име – Людмила Грозданова. През 2012 г. излизат първите ѝ книги – „Спомен за тромпетиста“ (посветена и вдъхновена от Борис Христов) и „Дива череша“. През 2018 г. е публикуван третият ѝ сборник стихове: „Тъга с обувки подпетени“.

„Приказки за времето“ е отражение на своята авторка – вихрена, трудна за описване. Журналист, PR, поет, жена с въображение и история, Людмила е вплела себе си в тези страници.

Максим Батирев

От 2015 г. Максим Батирев провежда открити и корпоративни майсторски класове, където споделя практическия си опит с лидерите на Русия и съседните страни.

Кариерата на Максим е ярък пример за блестящ вертикален растеж: от обикновен специалист до топ мениджър на голяма руска компания, носител на наградите „Търговски директор на годината 2012“ и „Мениджър на годината 2013“. Издателство „Комерсант“ го включи в топ 1000 на най-добрите мениджъри в Русия.

В допълнение, Максим е автор на бестселърите „45 татуировки на мениджъра“ (носител на литературната награда „Електронна буква – 2014“, номинация за Бизнес книга на годината, книгата получава и наградата за книга на Рунет – 2014, като най-продаваната бизнес книга в Русия); и „45 татуировки на продавача“, която стига до финала на конкурса „Бизнес книга на Русия“.

През 2016 г. Максим основа Batyrev Consulting Group (можете да прочетете повече за това на уебсайта batyrevgroup.ru).

Марая Кери и Микаела Анджела Дейвис

Марая Кери е американска певица с чернокож баща и майка ирландка. Тя е носител на множество награди като певица, автор на песни, продуцент, актриса, предприемач и филантроп. Записала е петнайсет студийни албума и държи множество музикални рекорди, включително за соло изпълнител с най-много номер 1 сингли в историята.

Носителка е на много отличия и награди през кариерата си, включително Наградата на Конгреса за благотворителната си работа с младежи чрез Camp Mariah на Fresh Air Fund. Има звезда на Алеята на славата на авторите на песни. Кери остава завинаги благодарна и лоялна към своето световно семейство от фенове.

Госпожа Кери е майка на две деца – Марокън и Монро.

Микаела Анджела Дейвис е награждавана писателка, активистка, продуцент и културен коментатор. Тя е редактор ветеран за мода, красота и култура със специален фокус върху разказването на истории за идентичността и културата на чернокожи жени.

Мари Войт

Мари Войт е немски автор и илюстратор. Завършва „Медийни технологии и дизайн“ в Германия, а след това успешно защитава бакалавърска степен по маркетинг във Великобритания. Кариерата ѝ в областите на телевизията, маркетинга и графичния дизайн е повече от успешна, а създаването на илюстровани книги ѝ позволява да комбинира всичките си страсти и умения по най-добрия начин. С работата си Мари Войт се надява да помогне на света да стане малко по-ярък и щастлив.

Маркос Васкес

Маркос Васкес Гарсия е автор на популярния блог Fitness Revolucionario, удостоен с множество награди за работата си на тема здраве. Създател е и на Radio Fitness Revolucionario, един от най-слушаните испаноговорящи подкасти за здраве и фитнес, в който интервюира експерти в областта на здравеопазването, неврологията, тренировките, храненето, биологията или генетиката, наред с много други теми. Преподавател е в различни институции за здравно обучение и участва като лектор в множество конгреси и събития.

Мат Кан

Мат Кан е духовен учител, лечител и оратор. Той е сензация в YouTube и всеки месец споделя словото си сред хиляди последователи. Неговата книга „Вселената винаги има план“ ще ви вдъхнови да търсите истината в себе си и в света и да живеете по-пълноценно и смислено.

Снимка: Matt Kahn

Моника Василева

Моника Василева работи и живее във Варна. Автор е на „Дневник на жената творец“, „Подари си желаното тяло“„Дневник на необикновената жена“, „Когато Ина срещна Ян“„Изгревът“, както и на „Планер на необикновената жена“ и „Планер на необикновената жена 2“ Освен че пише книги и статии, Моника работи като терапевт тяло, консултант по здравословно хранене, води лекции и е приела за своя мисия чрез творчеството си да помага на колкото може повече хора да случат най-красивите изгреви, които носят вътре в себе си.

Можете да се свържете с Моника Василева на имейл [email protected], както и във Facebook страницата Monika Vasileva. Заповядайте и във Facebook групата „Дневник на необикновената жена“.

Наполеон Хил

Наполеон Хил (1883 – 1970) е американски предприемач и световноизвестен автор на книги за самоусъвършенстване. Той прекарва 20 години от живота си в събиране, изучаване и описване на историите на велики личности като Томас Едисон, Хенри Форд и Джордж Рокфелер. През 1928 г. Хил обобщава прозренията си от всички тези интервюта в осемте тома на „Законът на успеха“. През 1937 г. пише книгата „Мисли и забогатявай“, която се превръща в най-продаваната книга за самопомощ за всички времена и която и днес се купува от милиони хора по целия свят. Скоро след това, през 1938 г., той пише „Да прецакаш Дявола“ – книга, която остава скрита повече от 70 години, но се появява в точното време, за да помогне на читателите в моментите на несигурност и тревожност. Не е чудно, че Хил е наричан „Човекът чудо – създателят на милионери“.

Ники Френч

Ники Френч е псевдоним на британското писателско дуо Ники Джерард и Шон Френч. Двамата журналисти се женят през 1990 г. и започват да пишат първата си съвместна книга през 1995 г. До 2022 г. Ники и Шон заедно написват повече от двайсет книги, издадени на над 30 езика. Осем от тях са от поредицата психологически трилъри с главна героиня психотерапевтът Фрида Клайн.

Николай Колев

Николай Колев е сценарист на филмите „11 A“ и „12 A“. Носител е на награда „Пегас“ за най-добър дебютен сценарий („11 А“). В литературното си творчеството има още един роман – „Царят на животните“ и сборник с разкази – „Картини от вековете“. Магистър е по български език и литература.

оливър бъркман

Oливър Бъркман е автор на „Противоотрова“ и е печелил награди за материалите си в The Guardian, където дълго време списва ежеседмичната колонка на тема психология със заглавие „Тази колонка ще промени живота ви“. Негови материали са излизали в New York TimesWall Street JournalPsychologies и New Philosopher. Живее в Ню Йорк, САЩ.

Остин Клиън

Остин Клиън е писател, който рисува. Книгите му „Кради като артист“„Покажи своето творчество“ и „Продължавай напред“  са издадени в над един милион екземпляра. Освен това Остин е автор на поетичната книга Newspaper Blackout („Вестникарски изрезки“) . За работата му се говори в предаването Morning Edition по радио NRP, в NewsHour по PBS, както и в New York Times и Wall Street Journal. Той често говори за креативността в дигиталната епоха за организации като Pixar, Google, SXSW, TEDx и The Economist. Живее със семейството си в Остин, щата Тексас и онлaйн на austinkleon.com.

Патрик Бет-Дейвид

Невероятната история на Патрик Бет-Дейвид започва с бягството на семейството му от Иран и имигрирането му в Америка, когато той е 10-годишен. След гимназията Патрик се присъединява към армията на САЩ, а по-късно напуска и започва кариера в сферата на финансовите услуги. 

Още преди да навърши 30 години, той основава PHP Agency Inc. – маркетингова компания за финансови услуги с 66 агенти в един офис в Нортридж, Калифорния. Десет години по-късно компанията е една от най-бързоразвиващите се във финансовия сектор и се състои от 15 000 агенти в 120 офиса в 49 щата и в Пуерто Рико.

Патрик е приел за своя мисия обучението на следващо поколение лидери. Създава вдъхновяващо и образователно видеосъдържание във ValuetainmentYouTube канал, наричан „най-добрият канал за предприемачи“.

Патриша Спадаро

Патриша Спадаро е автор на книги в областта на личностното развитие и приложната духовност, спечелила редица награди. Нейните книги са преведени на над двайсет езика и се продават в цял свят. Патриша живее в Боземан, Монтана, заедно със съпруга си.

Петя Кертикова

Петя Кертикова е журналист, водещ на новини и автор на телевизионната поредица „Завърналите се“. Започва кариерата си в редакцията на българската телевизия BiT в Чикаго, САЩ, след което се премества в редакцията на медията в София. През 2018 г. става част от екипа на телевизия Bulgaria ON AIR, където продължава своята авторска поредица и води новинарските емисии.

Родена и израснала в Русе, Петя е дългогодишен състезател по лека атлетика. Носител е на редица златни медали, купи, грамоти и отличия и е бивш шампион на България в дисциплините 800 м, 1500 м и 3000 м гладко бягане. През 2005 г. се класира на 4-то място на 3000 м гладко бягане на Европейския младежки олимпийски фестивал в Линяно, Италия. Завършва средното си образование в Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ в родния си град. Печели спортна стипендия за обучение в Southern Methodist University (SMU) в Далас, САЩ, където придобива бакалавърска степен по телевизионна журналистика. В края на 2016 г. се присъединява към отбора на „завърналите се“ в България. Петя е един от героите на книгата „Хората, които променят България“ (AMG Publishing, 2019) на Даниел Пенев. Постига най-голямата си победа досега на 21 април 2021 г., когато става майка на Йоан.

Ричард Брансън

Сър Ричард Брансън е предприемач, филантроп и основател на конгломерата Virgin Group. Автобиографията му „Как изгубих наивността си“ (и новата автобиография „Как открих наивността си“), бизнес книгите му „Майната му! Да го направим!“„Бизнес отвъд ограниченията“, „Бизнесът на бъдещето“, „Like A Virgin“ и „Методът Virgin“ са международни бестселъри. Много журналисти, писатели и икономически анализатори определят Ричард Брансън като „икона на съвременния бизнес“, постигнал уникално действаща система от над 400 компании и лично състояние, равняващо се на повече от 5 млрд. щатски долара.

Робърт Ролих

Мисията на Робърт е да споделя какво финансовата индустрия не иска да знаем за инвестирането. С неговата проста система за инвестиране ще се справяте по-добре от професионалистите, докато отделяте само няколко часа на ГОДИНА за целта.
Робърт е израснал в бедно селце в малка страна, става успешен предприемач (сътрудничи си с хора като Чет Холмс и Брайън Трейси), а след това губи повечето от парите си, защото се доверява на финансови съветници и гурута. Това го вдъхновява да инвестира седем години от живота си, за да проучи какво се случва зад кулисите на финансовата индустрия.
Днес целта на Робърт е да ви даде правилното инвестиционно обучение и да ви помогне да избегнете скъпите грешки, които повечето инвеститори правят. Неговите онлайн програми за обучение са спестили милиони долари за повече от 40 000 клиенти по целия свят.
Робърт живее в живописно село на хълм сред гора със съпругата си Сара и двете си деца – Рупърт и Рафаел.

Свържете се с Робърт:
Абонирайте се за бюлетина на Робърт, в който той споделя знанията си относно инвестирането и печеленето на пари. Направете това на www.RobertRolih.com.
Можете също така да се присъедините към неговите 50 000+ последователи във Facebook на адрес https://www.facebook.com/robertrolihpublicspeaker.
За повече информация относно онлайн и присъствените тренинги на Робърт и как да го поканите за лектор, посетете www.RobertRolih.com.

Росица Казакова

Росица Казакова е родена през 1984 г. в София и е дъщеря на художника Димитър Казаков - Нерон. От най-ранна възраст се обучава да бъде професионален музикант като свири на пиано. През 2008 г. получава магистърска степен по специалност Хорово дирижиране от НМА „Проф. Панчо Владигеров“ и скоро след това започва работа в БНР, програма „Христо Ботев“, където подготвя и представя в ефир музикални програми. Преди това е работила като аниматор в туризма, плажен спасител и певец в църковен хор. През цялото това време Росица Казакова таи в себе си една скрита любов - към историите, и една мечта - сама да ги разказва. Това се осъществява в края на 2010 г. със завършването на първия й роман „Благосклонната чума“, публикуван през 2012 г. от AMG Publishing.

Франсеск Миралес

Франсеск Миралес Контийох е испански писател, есеист, преводач и музикант. Първата му книга – „Un haiku per l'Alicia“, му спечелва наградата „Gran Angular“. Към момента е автор на над десет книги и сътрудничи като литературен консултант на няколко издателства и агенции.

Хелън Дънбар

Хелън Дънбар е американска писателка. През годините работи като театрален критик, журналист и маркетинг мениджър. Пише по различни теми, но се съсредоточава върху тийнейджърските романи. Живее в Нашвил със съпруга си и дъщеря си. 

Шанън Лий

Шанън Лий е единствената дъщеря на Брус Лий и Линда Лий Кадуел, както и сестра на Брандън Лий. Родена е в Санта Моника, Калифорния на 19 април 1969 г. Като дете Шанън живее както в Лос Анджелис, така и в Хонконг, докато се установява в района на Лос Анджелис през 1974 г. През 1987 г. се премества в Ню Орлиънс, където учи в Тулейнския университет. Участва в множество мюзикъли, опери и хорови концерти. През 1993 г. Шанън се завръща в Лос Анджелис, за да продължи актьорска кариера. Някои от филмите, в които участва, са Dragon: The Bruce Lee Story, WMAC Masters, High Voltage, Martial Status, Blade и Enter the Eagles.

В момента Шанън е горда майка на дъщеря Рен, главен изпълнителен директор на Bruce Lee Family Companies и председател на Съвета на директорите на фондация „Брус Лий“. Шанън пише и говори за философията на баща си и е приела за своя мисия да предаде на хората неговите знания.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки