За нас

 

Началото


Издателство AMG Publishing е създадено през 2006 г. Първата публикувана книга е „Преобразете тялото си за 6 дни“ от Майкъл Търмънд – популярен фитнес експерт и диетолог на телевизионното предаване „Пълна промяна“. Книгата моментално става бестселър. От тогава до сега издателството се е утвърдило в области като личностно развитие, популярна психология, биографии, бизнес и финанси, вдъхновяващи истории и др.

 

По-късно


През 2010 г. AMG Publishing разширява издателската си програма с публикуването на художествена литература – романи на духовна тематика, исторически трилъри и мистъри книги. Една от най-успешните ни книги е „Скритият дар“ от палестинеца Джериес Авад – колекция от 101 притчи и мотивиращи истории от цял свят, която предизвиква огромен интерес сред българските читатели и в продължение на години е в класациите на водещи български книжарници. От същата поредица с притчи и мотивиращи истории за себеусъвършенстване са още „Не всичко, което блести, е злато“ на Джериес Авад, „Най-хубавото място на света е точно тук“ на Франсеск Миралес и Каре Сантос, „Уаби-саби“ на Франсеск Миралес, „Малка Книжка с Мъдростите на Дон Мигел Руис“ на Дон Мигел Руис – младши, „Дзен и изкуството на щастието“ на Крис Прентис и „Шинрин-йоку“ на Франсеск Миралес и Ектор Гарсия.

 

Мисията


Вече повече от 16 години мисията ни е да вдъхновяваме читателите и да бъдем част от пътя на тяхното развитие – физическо, ментално и духовно. Затова и нашият слоган е „Книги, които вдъхновяват“. Водещ е стремежът ни да си поставяме ясни цели – да разширяваме каталога си с нови заглавия, за да предоставяме все по-голям избор на клиентите, да поддържаме любимите читателски поредици и непрекъснато да повишаваме качеството на изданията.

 

Екипът


Екипът ни е малък и сплотен. Щастливи сме, че той винаги се е състоял от позитивни хора с интерес към книгите и четенето и с професионално отношение към работата. Вярваме, че връзката между авторите и читателите не бива да бъде прекъсвана и затова задачата ни на посредник е изключително отговорна. Нашите рецензенти се стараят да подберат най-подходящите книги, преводачите, редакторите, коректорите и дизайнерите ни се стремят да предоставят качествено съдържание и оформление, а PR специалистите и търговците се грижат книгите да достигнат до своите читателите.

 

Книгите


AMG Publishing предлага както нехудожествени, така и художествени книги. Можете да намерите своята книга в категориите: биографии/автобиографии, бизнес и финансипопулярна психология, самопознание и личностно развитие, тайни и загадки, езотериказдравословно хранене и диети, фитнес, съвременна проза (криминални, тийн, исторически романи), както и притчи и мотивиращи истории. По-голямата част от изданията са преводни, но предлагаме и книги на български автори.

 

Поредици


„Жената и нейната вселена“ създадохме специално за дамите. До момента част от нея са книгите „Дневник на необикновената жена“, „Мистерията на женското здраве“, „Силата да си жена“, „Жените, които обичат твърде много“, „Богинята в теб“, „Уважавай себе си“ и „Дневник на жената творец“. Това е една поредица за съвременната жена, която се стреми към цялостност и иска да разкрие своята истинска същност.

Поредицата психологически трилъри на Ники Френч с главна героиня Фрида Клайн бързо се превърна в една от любимите криминални мистерии на българските читатели. На български език са издадени всички осем части – „Черен понеделник“, „В здрача на вторник“, „В очакване на сряда“, „Безкраен четвъртък“, „Натрапчиви мисли за петък“, „Реквием в събота“, „Призори в неделя“ и „Денят на мъртвите“. Всички тях можете да закупите в промо пакета „Фрида Клайн“.

 

Изложения


AMG Publishing участва в най-големите изложения за книги в България. Това са Софийският международен панаир на книгата, Пролетният базар на книгата и Алеите на книгата в София и Варна.

 

Издателство AMG Publishing е член на Асоциация „Българска книга“.

 

Благодарим, че ни позволявате да бъдем част от Вашия читателски път!

Екипът на AMG Publishing

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки