Премиера на книгата „Последното завоевание“

Верни на принципа „колкото повече, толкова повече“, нямаше как след върволицата от празници да не продължим с още един празник, а именно представянето на книгата на Николай Колев „Последното завоевание“. Събитието се проведе на 8 май (сряда) от 19 ч. в столичното заведение „Книгата“. На представянето присъстваха гости и приятели на автора, както и любопитни към съвременната българска литература читатели.

Главният редактор Ива Цонева и управителят на AMG Publishing Павлин Якимов

Управителят на издателството Павлин Якимов и главният редактор Ива Цонева издадоха любопитни факти от работата с автора и процеса по създаването на „Последното завоевание“. В събитието взеха участие и няколко актьори, които пресъздадоха два откъса от книгата. Христо Стефанов (Ицака) влезе в ролята на главния герой Никола, Елица Костова и Милена Милчева бяха Радина и Александра, а Ники Илиев пресъздаде ангела, който помага на Никола да преоткрие себе си.

Елица Костова, Христо Стефанов и Милена Милчева

След представянето на откъсите авторът Николай Колев разказа за страстта си към писането, за това как е дошла идеята за книгата и кое е било интересното в процеса на написване. Като сценарист на филмите „XI а“ и „XII а“, той сподели мнението си за приликите и разликите в писането на сценарий и на роман, както и за вдъхновението, необходимо да разказваш истории, които да бъдат интересни на хората. След края на събитието читателите имаха възможност да разговарят лично с автора и да се сдобият с автограф.

Павлин Якимов, Николай Колев и Ива Цонева

Авторът на „Последното завоевание“ Николай Колев

Представянето на книгата „Последното завоевание“ премина в празнична атмосфера, изпълнена с много шеги и забавни моменти.

Ако сте пропуснали събитието, можете да го гледате ТУК.

Повече за книгата можете да научите ТУК.

Още снимки от събитието ТУК.

Снимки: © Александър Найденов

Коментари

    Няма коментари към тази публикация.

Остави коментар