Пустинно цвете

Разтърсваща история за пътя от номадския живот до модния подиум. „Пустинно цвете“ е не просто автобиография, а живо доказателство за чудесата, на които е способен човек, когато не се примирява с трудностите, а мечтите му не познават граници.
Изпрати email на приятел
Наличност: На склад
SKU
9789549696585
Промо цена 11,96 лв. Редовна цена 14,95 лв.
-
+

Разтърсваща история за пътя от номадския живот до модния подиум.

 „Пустинно цвете“ е истинската история за живота на сомалийката Уерис Диъри. Книгата е покъртителен разказ за невероятната сила на една жена, която на 5-годишна възраст е лишена по особено жесток начин от своята женственост заради чудовищен местен ритуал и която накрая, след множество обрати на съдбата, завладява световния моден подиум и се превръща в символ на женственост. Родена в африканската пустош и отраснала сред номади, на 12-годишна възраст Уерис избягва от семейството си, прекосява съвсем сама сомалийската пустиня до столицата на страната Могадишу, като се излага на риск да бъде похитена от хора и изядена от диви животни. Пътят й я отвежда в Лондон, където след години къртовски труд като прислужница Уерис става световноизвестен модел и се посвещава на каузата да помогне и на други жени да се изправят срещу варварските традиции и да променят живота си.

„Пустинно цвете“ е не просто автобиография, а живо доказателство за чудесата, на които е способен човек, когато не се примирява с трудностите, а мечтите му не познават граници. 


Историята на Уерис е изпълнена със забележителна смелост. От сомалийската пустиня до света на висшата мода тя се бори срещу потисничеството и излиза като истински победител. Тя е най-красивото вдъхновение за всеки.


–Елтън Джон

Повече информация
Автор Уерис Диъри
Преводач Красимира Матева
Жанр Биографии, автобиографии
Поредица -
Корица Мека корица
Брой страници 272
Размери 14,5 х 21
Дата на издаване 26.08.2013 г.
ISBN 9789549696585
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Пустинно цвете
Вашият рейтинг
Допълнителни предложения