Menu

Внимание! Деца пред екрана

Как да контролираме времето, което децата ни прекарват пред телевизора и компютъра, е въпрос, превърнал се в голямо предизвикателство за родителите днес.

Дайте първото мнение за тази книга

Редовна цена: 6,00 лв.

Промоционална цена: 5,40 лв.

В наличност

Автор Тереза Ориндж, Луиз О’Флин
Преводач Не
Жанр За родителите
Поредица -
Корица Мека корица
Брой страници 204
Размери 13 х 20
Дата на издаване 13.01.2012 г.
ISBN 9789549696233

Описание

Как да контролираме времето, което децата ни прекарват пред телевизора и компютъра, е въпрос, превърнал се в голямо предизвикателство за родителите днес. Последните изследвания сочат, че децата на възраст между 11 и 15 години стоят средно по 7 часа на ден пред компютъра.

В желанието си да помогнат на родителите да се справят с този проблем авторките на тази книга са обхванали всички аспекти на т.нар. „вредно медийно влияние“. Тъй като и двете са медийни специалисти, те са запознати с триковете на професията и дават на родителите ценни практически съвети как да избегнат физическите и психологическите вреди от дългите часове, прекарани в гледане на телевизия, чатене, сърфиране в интернет и работа с компютър. Te ги предупреждават и за опасностите, които крие неподходящото медийно съдържание. От книгата загрижените майки и бащи ще научат:

• какви рискове за детето крие прекаленото заседяване пред телевизора и компютъра – физически, психологически, поведенчески, емоционални;

• кои са допустимите граници на медийно потребление;

• как да накарат детето да спазва установения режим;

• как да разберат, че една игра или телевизионна програма е неподходяща за него;

• как да защитят детето си в интернет;

• кои занимания са алтернатива на телевизионните и компютърните игри.

През 2005 г. „Обзървър“ характеризира авторките на книгата като „две майки с мисията да спясят децата от телевизията“. С книгата си “Внимание! Деца пред екрана” те предизвикаха обществен дебат във Великобритания. Двете авторки работят съвместно с учители и училищни съветници върху различни публикации в медиите, с които целят да бъдат от полза на родителите. Тереза Ориндж е психолог, работи в сферата на маркетинга и изследва поведенческите и емоционалните реакции на децата към търговските марки и рекламите. Луиз О’Флин е медиен консултант с 25-годишен опит в медиите и автор на свободна практика. И двете са майки с деца на възраст между 7 и 17 години.

Напишете своето собствено мнение

Как оценявате тази книга? *

  1 * 2 * 3 * 4 * 5 *
Дайте своята оценка за книгата