Забави темпото!

Глобалният поход срещу култа към бързането
Изпрати email на приятел
Наличност: На склад
SKU
9786197494235
Промо цена 16,16 лв. Редовна цена 17,95 лв.
-
+

Живеем в епохата на скоростта. Бързаме, за да сме по-ефективни, по-конкурентоспособни. Надпреварваме се с другите и със себе си всяка минута, всеки час, всеки ден. Искаме от всичко, по много, веднага. И докато живеем на ръба на изтощението, тялото и умът ни непрекъснато ни напомнят, че губим контрол. Обещаваме си, че ще сме по-спокойни и че ще се наслаждаваме повече на живота, но правим ли го наистина? Какво постигаме за себе си и какво даваме на близките си хора? Живеем ли качествено?

„Забави темпото!“ не е декларация за обявяване на война срещу бързината. Бързината ни е помогнала да претворим света по чудесни и освобождаващи начини. Проблемът е, че любовта ни към бързината се превръща в пристрастеност. Някои неща не могат и не би трябвало да бъдат забързвани. Те изискват време. Нуждаят се от бавност. Когато ускоряваме неща, които не е редно да бъдат ускорявани, плащаме определена цена.

Отпуснете се и позволете на Карл Онорè да ви преведе през философията за бавен живот, в чиято основа стои една-единствена дума: баланс. Написана с елегантно чувство за хумор и подплатена с любопитни примери, „Забави темпото!“ ще ви подтикне да преосмислите връзката си с времето.

Ако пандемията ни научи на нещо, то е, че днес повече от всякога се нуждаем от революция на бавното. Дошъл е моментът да пренастроим връзката си с природата, с времето, с другите и със себе си. Можем да рестартираме света, като забавим темпото. Надявам се, че тази книга ще помогне на възможно най-много българи да намерят правилния баланс между бързо и бавно. Защото в свят, пристрастен към бързането, бавността е суперсила.

 

Карл Онорè

октомври 2020 г.

Повече информация
Автор Карл Онорѐ
Преводач Даниел Пенев
Жанр Самопознание и личностно развитие
Корица Мека корица
Брой страници 340
Размери 14,5 х 21
Дата на издаване 22.03.2021 г.
ISBN 9786197494235
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Забави темпото!
Вашият рейтинг
Допълнителни предложения